Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
chciałem kupić coś na raty proces trwał trochę długo. Jednak po chwili dostaje informacje ze bank przyznał kredyt ale Payu nie może zapłacić za przedmiot. Teraz wchodząc w zakładkę z kupionym mam informacje by "opłacić" przedmiot ale nie ma tam już rat. Nie mogę anulować zakupu bo nie ma takiej opcji. Co dalej? Samo zniknie za kilka dni?
@Flasq dla zamówienia z godziny 20:02 - oferta została zakończona, więc nie będzie możliwości opłacenia tego zamówienia. Zostanie ono automatycznie anulowane.
Drugie zamówienie z godziny 20:58 - widzę, że płatność jest w toku i sprzedający nie otrzymał jeszcze wpłaty od banku.
Coś musiałem chyba "na klikać" bo 1 zamówienie to A17 a kolejne ty tylko chciałem sprawdzić w A17 pro czy wszystko działa ale nie doszło do zakupu (finalnie). W moim koszyku faktycznie jest A17 pro, ale to tylko koszyk. A17 chciałem kupić i tutaj pojawił się właśnie problem że" wisi " mi jako zakup nie opłacony.
@Flasq rozumiem, że chodzi o ofertę o numerze 18133371130? Tutaj mógł pojawić się problem z opłaceniem zamówienia, ponieważ oferta jest już zakończona.
W przypadku oferty 18078408928 - płatność widnieje jako w toku, czyli oczekujemy na decyzję banku i wpłatę.
Dokładnie końcówka 130 to ta co wisi w moich zakupach i oczekuje na płatność. A dla końcówki 928 przerwałem proces ratalny gdy tylko pojawiła się informacja o ratach. Chciałem sprawdzić czy Payu nie ma jakiejś awarii. Jednak może to znak na wyższy model? 🙂 dziękuję za rozwianie moich wątpliwość. Reasumując oferta 130 zniknie z moich zakupów pewnie za jakiś czas. A z ofertą 928 widać muszę się przespać. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru.