Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Anulowalam zakup odbitek zdjęć zanim zostały wysłane. Sklep wiedział że anulowalam , mimo to wywołali zdjęcia i napisali mi że wysyłają. I że nie mam prawa anulować akurat odbitek. Nie zwrócą mi pieniędzy za zakup. Jak to w końcu jest ?
Jeżeli była możliwość anulowania to znaczy, że odstąpiłaś od umowy, a to z kolei oznacza, że umowa jest niezawarta. Otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa zgłoś problem i poproś tam o pomoc pracownika Allegro.
@Client:50183898 Jak anulowałaś ( w jaki sposób)?
@Client:50183898 jeśli już wykonali usługę to jej nie anulujesz to nie podlega odstąpieniu 14 dni bo jest robione na indywidualne zamówienie 😞
Sklep wiedział że anulowalam , mimo to wywołali zdjęcia
xyz96 wiedza sklepu nie ma znaczenia. mogli to zrobić z własnej woli lecz nie musieli. Zawsze mogą powiedzieć ze w momencie anulowania juz rozpoczeli prace nad zamówieniem a może nawet rzeczywiście tak było. Przy produktach na indywidualne zamówienie tak naprawde liczy sie tylko wola sprzedawcy reszty klient nie bedzie w stanie udowodnić
@_Likos_ Tak, wiem, wiedza nie ma znaczenia, odstąpienie od umowy nie ma znaczenia, sprzedawca nigdy nie jest winny, a komentarze powinny być zlikwidowane 😄
xyz96 hmm o tyle dziwne że z reguły to nie ja tutaj cytuje przepisy/regulaminy i to co ustawodawca powiedział. A tu taki ogólnikowy komentarz ???? oj oj zdaje sie że miałem racje 🙂 i nawet Ty nie bedziesz potrafił racji klienta wybronić:) . Co wcale nie znaczy że sie ciesz że lient otzrymał niechciany towar. Po prostu miło czasem mieć racje:). A co do likwidacji subiektywnych ocen jak najbardziej zdanie podtrzymuje.
@_Likos_ Wyłączenia z prawa do odstąpienia;
o świadczenie usług, jeżeli przedsiębiorca wykonał w pełni usługę za wyraźną zgodą konsumenta, który przed rozpoczęciem świadczenia został poinformowany o tym, że po jego spełnieniu utraci prawo do odstąpienia od umowy
xyz96 jak juz napisałem : stanowisko sklepu może być proste: w momencie anulowania usługa już była wykonana. Klep nie musi informować klienta o każdym włączeniu kopiarki.
@Client:50183898 Anulować zawsze możesz bo masz takie prawo, jednak tak jak już @kostas11 napisał, takiej rzeczy akurat nie można cofnąć, bo to rzecz na specjalne zamówienie i oni ponieśli już nieodwracalne koszty i nie mają teraz już co zrobić z tymi zdjęciami.
Autorka wątku pisze; Sklep wiedział że anulowalam , mimo to wywołali zdjęcia
@xyz96 Jest: Anulowalam zakup odbitek zdjęć zanim zostały wysłane.
Powinno być: Anulowalam zakup odbitek zdjęć zanim zostały wykonane.
Nie wiesz kiedy anulowała, a już się kłócisz i udowadniasz swoje racje.
P.s. Wróciłam. Cieszysz się? 😀
To ty się zazwyczaj kłócisz.
Poza tym , tak, tak, wiem, sprzedawcy zawsze mają rację, a kupującego na drzewo.
@xyz96 Skąd pewność, że "Sklep wiedział że anulowalam , mimo to wywołali zdjęcia"? To jej się może tylko wydawać. Istotny jest czas w jakim odstąpiła od umowy.
Znikąd, nic nie wiadomo, wszystko źle, każdy kłamie, sprzedawca ma rację, a kupującego na drzewo. Teraz zrób dochodzenie i wydaj orzeczenie. Rozwlekaj wątek i się wykłócaj.
Wyjątki od odstąpienia od umowy zawartej na odległość wskazane są w art. 38 ustawy o prawach konsumenta. Z artykułu tego możemy się dowiedzieć, kiedy nie przysługuje konsumentowi prawo do odstąpienia od umowy. W Pani przypadku zastosowanie będzie miał pkt 3 art. 38, który mówi, że nie można odstąpić od umowy zawartej na odległość w przypadku umów, w których przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb.
😄 wywołali zdjęcia 😄
Wywołanie to niby rzecz, a nie usługa 😄
@xyz96 Po pierwsze: nie wykłócam się.
Po drugie: nie wiesz kiedy anulowała. Czy po 10 minutach, czy na drugi dzień.
@WREDZIA-W1 trzeba mieć jakieś dowody na to, że jeszcze nie wykonali tych fotek a na to małe szanse więc się zakłada już z góry że sprzedawca zgodnie z umową nie zwlekał z jej wykonaniem i podjął takie czynności że anulowanie nie było już możliwe 😉 Konsument miał czas na przemyślenie czy chce czy nie odbitki przed zawarciem umowy a sprzedawca nie ma wpływu na kupującego i wykonuje to co mu zlecono. 😉