Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Koneszkaa Karta powinna Ci się odnowić w zakładce Kupony w ciągu 24 godzin.
Ostatnio jednak jest tak, że po anulowaniu zakupu karta się nie odnowi, bo trzeba dodatkowo anulować płatność, a po anulowaniu zakupu kupujący nie może już anulować płatności i karta nie wraca. Musisz pisać tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=9225c771-efb6-4de8-8580-76bd8d7c77eb i prosić o anulowanie płatności. Dopiero wtedy karta wróci.
To takie nowe utrudnienie przy zwrocie niewykorzystanych kart i kuponów.
Dzięki! 😊
@Koneszkaa Cześć. Anulowałam już płatność do tego zamówienia. Kupon powinien wrócić na Twoje konto w ciągu 24 godzin.
No właśnie, czyli trzeba zgłaszać i prosić, bo po anulowaniu zakupu, czyli po odstąpieniu od umowy ze sprzedawcą, karta nie wraca.
A ilu kujących przymknie oko, nigdzie nic nie zgłosi i straci kartę, kupon? Kto na tym zyska?
@xyz96 Po 14 dniach płatność przelewem tradycyjnym zostanie automatycznie anulowana.
@ko_alka Ja to wiem, ale kupujący muszą prosić, bo inaczej karta, kupon nie odnowią się po 24 godzinach od anulowania zakupu, czyli po odstąpieniu od umowy. Poza tym automatyczne anulowanie przez Allegro nie jest odstąpieniem od umowy przez kupującego.
Gdzie zglosic anulowanie zakupu za który zapłacono karta podarunkowa żeby wróciła?
@Vivianne_27 Płatność do tego zakupu nie była anulowana, dlatego karta się nie odświeżyła. Teraz powinna być możliwa ponownie do wykorzystania podczas wyboru metody płatności.
Bardzo dziękuję za pomoc🤗