Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!Chcialem anulowac zakup na polecenie Sprzedawcy poniewaz poinformowal mnie o tym ze posiada towar uszkodzony ale nie jestem wstanie tego zrobic bo w szczegolach transakcji nie mam widocznej takiej opcji.Konto na Allegro jest na Firme z forma odroczonej platnosci.Pozdrawiam!
@maciejgolata W takiej sytuacji Ty nie masz żadnego obowiązku anulowania zakupu - to sprzedawca nie jest w stanie wywiązać się z zawartej umowy i dostarczyć towar. Zakup anulujesz wtedy, gdy sam się pomylisz i z własnej woli rezygnujesz. Po prostu zażądaj od sprzedawcy mailem niezwłocznego zwrotu wpłaty. Jeżeli będzie Ci cokolwiek utrudniał, otwórz Dyskusję i poproś o pomoc pracownika Allegro. https://allegro.pl/dyskusje/nowa
@maciejgolata Zasady rezygnacji z zakupu przez Kupującego są niezależne od odroczonej płatności i przebiegają zgodnie z ogólnymi zasadami. Jedyna różnicą są tutaj rozliczenia z dostawcą. W takiej sytuacji Sprzedający otrzymał już środki od PragmaGO, więc jeśli dojdzie do zwrotu, Sprzedający będzie zobowiązany je oddać.
@maciejgolata dokonaj zwrotu wyjdzie na to samo 🙂
@maciejgolata Nie musisz robić żadnych zwrotów, to sprzedawca zawinił, musi oddać pieniądze bez Twojego odstąpienia od umowy.
@Paint_Box doczytaj najpierw zakup jest firma - firma z odroczoną płatnością 😄
To tym bardziej nie musi robić żadnych zwrotów konsumenckich 😄 😄
kostas11 - z kim ty chcesz dyskutować? Z "wyrocznią" z zakresu niedoczytanej do końca teorii?