Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałem zakupu przez allegro pay. Anulowałem transakcję gdyż się rozmyśliłem. Sprzedający oczywiście nawet jeszcze nie "ruszył" mojego zamówienia. Kupowałem już wielokrotnie przez allegro pay ale nigdy jeszcze nie anulowałem i było dla mnie oczywiste,że jeśli tak zrobię to są to rozliczenia miedzy sprzedającym a allegro a tu jednak okazuje się ,że to ja mam zapłacić jak sprzedający nie zwróci w terminie. Bardzo mi się to nie podoba. A co jeśli w ogóle ten sprzedający nie zwróci ? Kogo allegro zamierza wtedy obciążyć ? Minęło już 6 dni od anulowania a tu na moim koncie cały czas widnieje ta kwota do spłaty , zaczynam się już niepokoić czy ten sprzedawca w ogóle łaskawie zamierza oddać pieniądze . Czy mógłbym uzyskać wyjaśnienia najlepiej od allegro , co to za dziwne praktyki w stosunku do kupujących ?
@Borysnl Ale to wszystko jest napisane w regulaminie, to umowa miedzy Tobą a kredytodawcą, nigdy na raty nie kupowałeś? jak kogo obciążą Ciebie wg umowy. Sprzedający ma 14dni na zwrot a Allegro Pay czeka 30dni, spokojnie.
Zwróci ci pieniądze sprzedawca ma 14 dni na zwrot pieniędzy, jednak gdyby tego nie zrobił otwórz dyskusje
Czyli w takim razie ,jak rozumiem wynika z tego ,że zwrot przez sprzedawce jest jego taką "dobrą wolą" ,może sobie przywłaszczyć pieniądze nie wysyłając towaru a allegro ściga kupującego , który tutaj żadnej winy nie ponosi ? Przecież gdy kupujemy coś na raty czy na kredyt to nikt nas nie ma prawa obciążać spłatą za towar którego nie dostaliśmy , dopiero gdy towar trafi w nasze ręce kredyt jest uruchamiany ,o ile ja się orientuję. A tutaj allegro w ciągu 5 sek, wysyła pieniądze sprzedawcy i dalej martw się sam kupujący , mam nadzieję ,że się mylę i allegro wyjaśni co robi jak sprzedawca po prostu nie odda pieniędzy, Czy wszczyna postępowanie egzekucyjne wobec niego , po za tym allegro jest tutaj organizatorem i pośrednikiem w całej transakcji.
@Borysnl Sprzedawca powinien zwrócić ci całość, wraz z kosztami wysyłki. Jak już zostało wspomniane wyżej, jeśli tak się nie stanie, załóż dyskusję.