anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie Zakupu

ichibanPL
#2 Obserwator#

Witam. Zrobiłem anulację zakupu produktu który wisiał u sprzedawcy ze statusem w trakcie przygotowania / oczekuje na nadanie od poniedziałku. Teraz otrzymałem maila z Allegro z nr zwrotu  86WP/2025. Informacją że mam wybrać sposób wysyłki tego produktu oraz nadaną datę do kiedy mam odesłać produkt. Ja tego produktu nie otrzymałem bo nie został on nawet do mnie wysłany i już nie chcę by go wysyłali tylko żeby została zwrócona kwota za produkt oraz przesyłkę. Czy mam coś dalej robić zgłaszać ? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

fox_paws
#16 Inspirator#

@ichibanPL Nic. Po prostu nie anulowałeś zamówienia, tylko zgłosiłeś odstąpienie od umowy.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ichibanPL po pierwsze nie da się anulować czegoś co jest w trakcie, możesz jedynie odstąpić od umowy co zrobiłeś, pewny jesteś że paczka nie wyruszyła, sprzedawca nie ma obowiązku zmieniać statusów a paczka może być w drodze, lepiej wybierz w razie co metodę zwrotu jak byś przez przypadek dostał paczkę lub np. była w multiskrytce bo koszt odesłania jest po twojej stronie jak paczka była wysłana przed odstąpieniem 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ichibanPL
#2 Obserwator#

Sprzedawca może i nie ma takiego obowiązku by zmieniać status ale inpost robi to zazwyczaj automatycznie  jak tylko paczka jest w skrzynce (nadawczej) lub odebrana przez kuriera to status się zmienia. Wiec uważam że nadal jej nie wysłali. Zakładając że wysłali to owszem będę musiał ją odesłać wybrać sposób zwrotu i ponieść  jego koszt.  Natomiast jeżeli jej nadal nie wysłali to rozumiem że wysyłać już nie będą i powinni odesłać całą kwotę wraz z kosztem przesyłki?

oznacz moderatorów