anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

anulowany zakup

Client:104360306
#1 Nowicjusz#

czemu doszedł do mnie anulowany zakup na allegro i jak zrobić aby się to nie powtórzyło ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mwmonety
#21 Demiurg#

Pewnie został wysłany zanim jeszcze go anulowałeś. Trzeba kupować i płacić z głową to się nie będzie powtarzać .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:104360306 jeśli poprawnie anulowałeś sprzedawca nie powinien wysyłać tylko zwrócić środki .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:104360306 Możliwe z  wysłał zanim anulowałeś, zrobiłeś to przez Allegro? sprawdź co masz w zakładce "Moje zakupy", skontaktuj się ze sprzedającym i wyjaśnij sprawę.

oznacz moderatorów

Client:104360306
#1 Nowicjusz#

odpowiadając na pytania tak kupiłem na allegro.pl nie pokazywało ze nie zostało wysłana był stan płatność przy odbiorze nie wiem co dalej jutro przychodzą mi rzeczy których nie anulowałem zobaczymy czy będą jakieś inne rzeczy 

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Client:104360306 
Napisałeś:
był stan płatność przy odbiorze nie wiem co dalej

W takim przypadku (płatność przy odbiorze) nie mogłeś ANULOWAĆ zakupu.
Podjąłeś zamiar odesłania rzeczy: wypełniłeś formularz ZWROTu.
Na przyszłość: w swoim dobrze pojętym interesie nie powinieneś wypełniać formularza ZWROTu przed odbiorem przesyłki bo to w niektórych przypadkach może rodzić ryzyko kłopotów.
Co dalej ?
Teraz zgodnie z Art. 34 Ustawy o Prawach Konsumenta po wypełnieniu formularza zwrotu z opcją ODSTĄPIENIE - masz obowiązek rzecz odesłać (zwrócić) do sprzedawcy niezwłocznie, nie później niż w ciągu do 14 dni od daty wypełnienia ww. formularza.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Client:104360306 
Wybrałeś opcję ANULUJ czy ZWROT ?
Możliwe, że nie ANULOWAŁEŚ zakupu, ale wypełniłeś formularz ZWROTu na Allegro.
W takim przypadku sprzedawca miał obowiązek wysłać towar, a Ty masz obowiązek ją odesłać (zwrócić).

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów