Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich czytających 🙂
Kilka dni temu pierwszy raz kupiłem na Allegro z wysyłką do paczkomatu Allegro.
W InPost jest tak, że przed zdalnym otworzeniem system sprawdza czy jestem w pobliżu i przy właściwym paczkomacie. Zdarzyło mi się, że byłem 16 kilometrów od właściwego paczkomatu i byłem tym faktem bardzo zdziwiony 🙂 Po prostu zamawiam do różnych miejsc zależnie od tego gdzie w danym momencie spodziewam się przebywać i takie pomyłki mogą się zdarzyć.
W paczkomacie Allegro jak odbierałem przesyłkę po naciśnięciu przycisku otwórz zdalnie otwarcie nastąpiło natychmiast jakby bez weryfikacji czy jestem przy paczkomacie.
Jak to jest w tym wypadku? W jakiej odległości od paczkomatu Allegro muszę być przy otwieraniu zdalnym? Jeżeli paczkomat nie weryfikuje tej odległości to mogę przypadkowo otworzyć skrytkę będąc w zupełnie innym miejscu a to w 99% skończy się utratą paczki.
Wow. Jakie pytanie 🙂
Tak przy okazji, 4fun, paczkomat to zastrzeżona nazwa InPost. To o czym piszesz to box.
No dobra, zapytajmy 🙂
@azars Allegro się tym nie przejmuje, za wszystko odpowiada i tak sprzedawca.
A jeżeli się jednak przejmują to prawdopodobnie aplikacja cały czas zbiera informację o Twojej lokalizacji "w tle" i od razu wiedziała, że jesteś obok automatu.
InPost informuje, że trzeba stać maksimum 10 metrów od paczkomatu. Co do box Allegro tej informacji nie znalazłem. Chciałbym po prostu być pewien tego co w tym wypadku się dzieje bez eksperymentów bo czasu na zabawy nie mam. Kupuję naprawdę dużo a odkąd Boxa zamontowali mi 30 metrów od domu to chcę z niego korzystać częściej.
@azars "bez eksperymentów" - przecież Allegro One to jeden wielki eksperyment, zobacz sobie ilość tematów dotyczących opóźnień, zgubionych paczek ... A przesyłki tego przewoźnika nie stanowią nawet 1% wszystkich nadawanych paczek.
@azars Skrytka otworzy się zdalnie tylko jeśli system potwierdzi, że Twój telefon jest w pobliżu automatu. Odległość to zazwyczaj maksymalnie 50 metrów. W przypadku większej liczby automatów w okolicy może być ograniczona do 25 metrów.
@Allegro_One jaki sens ma wyjęcie przez kuriera przesyłki z Zielonego Box, której celem podróży było to urządzenie?
Szkoda czasu i kasy.
To ja widząc zamówienie do Allegro One Box, zielony automat AL007WD1) jadę rowerem by klient mógł jecze w piątek przed weekendem otrzymać produkt, a wy to wybieracie po co? By w poniedziałek ponownie dostarczyć? O ile tej przesyłki jeszcze nie zgubicie.
A0003TY654
@Halfrunt jaja jak berety 😄 teraz 7 dni będzie leżeć na magazynie i potem trafi do zielonego pudełka 😄
@Halfrunt wyjaśniamy to i wrócimy z informacjami.
@Halfrunt rozumiem, że może wydawać się to bez sensu, jednak tak działa system i przesyłki są pobierane przez kurierów nawet jeśli odbiór jest w tym samym automacie.
Natomiast gdyby taka sytuacja się powtórzyła, to prosimy, zadzwoń na naszą infolinię (nr 616 306 997), zanim umieścisz przesyłkę w automacie paczkowym.
@Allegro_One dziękuję za odpowiedź.
Czyli nie macie systemu przygotowanego na automatyczne przekazywanie informacji kupującemu o tym że nadana przesyłka jest już do odbioru.
Szkoda bo InPost w swoich Paczkomatach ma,.
Nie będę też dzwonił na infolinię w takiej sytuacji, zapewniam że sytuacji takiej więcej nie będzie, przynajmniej z mojej strony z waszymi maszynami.