anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne oferty - anulowanie prowizji.

Alan-Moto2014
#1 Nowicjusz#

Witam, nie jestem biegły w obsłudze ofert i zdarzająmi się błędy.

Oferta o numerze 16660360417 wznowiła się , choć był to błąd i naliczyła mi się ponownie prowizja od drugiej sprzedaży tego samego przedmiotu w kwocie 44,88pln.

Kwotę zakupu zwróciłem kupującemu przelewem, ale nie widzę możliwości załączenia tu tej transakcji.

Wczoraj znowu ktoś kupił opony ode mnie, zamiast rozmiaru 225 wpisałem 245. Oferta 16961539246. Prowizja 71,97 naliczyła się, kupujący ma zrezygnować z zakupu. Oferta jest poprawiona i nadal aktywna. Prośba o nienaliczanie obu prowizji, ja ze swojej strony postaram się nie popełniać więcej błędów. Z góry dziękuję. Paweł [edycja]

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Alan-Moto2014 Prowizje naliczają się automatycznie, ale po anulowaniu transakcji i zwrocie środków są również automatycznie zwracane. Gdyby coś nie szło, wystąp ręcznie o zwrot prowizji, tylko pamiętaj, żeby zwroty robić przez Allegro - inaczej będzie musiał dosłać potwierdzenia przelewu. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Alan-Moto2014 Cześć Paweł! Prowizje naliczane są automatycznie, a rabaty transkacyjne (czyli zwoty prowizji) również w wielu przypadkach są automatyczne (tutaj więcej na ten temat).
Jeśli jednak zwracasz wpłatę kupującemu poza Allegro (np. przelewem bezpośrednio na konto), konieczne jest zgłoszenie wniosku o zwrot prowizji i załączenie zwrotu wpłaty.
Skontaktuj się proszę z nami za pomocą formularza, podaj numery zamówień i potwierdzenia zwrotu wpłat dla obu kupujących. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów