Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Często przeglądam zakładkę fotografia a tam bałagan.Przecież nie trzeba być super fachowcem aby zrobić z tym porządek.Przykładowo - aparaty cyfrowe - lustrzanki,tam jest największy bałagan,po co zamieszczać aparaty analogowe wyglądające jak zabawki bo takimi są w zakładce lustrzanki.Laik odróżni co jest czym.Szukając konkretnej rzeczy (aparatu) trzeba parę stron przerzucić aby dojść do lustrzanek.To samo jest przy obiektywach , kartach pamięci.Moja opinia o Allegro zawsze była pozytywna lecz coraz częściej doprowadza mnie do szewskiej pasji.Czy naprawdę nie można z tym coś zrobić.
Cała elektronika tutaj to jeden wielki bałagan, zresztą nie tylko ale na innych kategoriach znam się mniej.
Żeby znaleźć np jakiegoś smartfona nie wystarczy wejść w jego kategorię, bo tam można znaleźć też przypadki całkiem innej marki.
Trzeba też przewidzieć jak potencjalni sprzedawcy mogli nazwać aukcję i wpisać ją w wyszukiwarce, ale wtedy mogą wyskoczyć odpowiedzi z różnych kategorii, czasem całkiem nie związanych z szukanym przedmiotem.
W sumie cała nadzieja w tym nowym obowiązku powiązywania przedmiotów z określonym produktem, może wtedy będzie łatwiej szukać bo teraz to niezła męczarnia.
@Romek-R9 Ale o to, to chyba powinieneś mieć już pretensje do sprzedających, którzy nie potrafią wybrać odpowiedniej kategorii, bo przecież jest taka https://allegro.pl/kategoria/aparaty-analogowe-lustrzanki-261825
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere A to że sprzedający skarżą się że muszą wystawiać tak jak Allegro skonstruowało nic nie znaczy ??? Może źle wystawiają ale oni piszą o tym że są źle poustawiane !!!
@LEW433 Z ciekawości - co tam jest nie tak? W kategorii "aparaty cyfrowe" są: bezlusterkowce, kompaktowe, lustrzanki. W kategorii "aparaty analogowe" z kolei: kompaktowe, lustrzanki, jednorazowe, kolekcjonerskie, średnio- i wielkoformatowe, pozostałe.
Czego tam brakuje, co jest "źle poustawiane"?
To już chyba nie wina allegro, że sprzedający wystawiając aukcję wpisują np. nazwę i model aparatu, po czym wybierają pierwszą zasugerowaną kategorię z brzegu, bo im się nie chce, bo się spieszą, czy cokolwiek innego. Nie uważasz?
To w takim razie co administrator.Przeciez gołym okiem widać że wystawione aparaty po 51zł ,kolorowe jak klocki lego nie moga byc lustrzankami.Opis mówi wyraźnie że te aparaty to to taki bajer dla dzieci
@Romek-R9 Jest taka kategoria jak "aparaty natychmiastowe" - chyba tam te "kolorowe klocki" się nadają. jak pisałem wyżej, pretensje można mieć do sprzedających, że nawet prawidłowej kategorii nie potrafią sobie dobrać.
@Knowhere Napisałem że dużo ludzi skarży się na Allegro w związku z tzw wymuszaniem gdzie skierować ofertę Może w tym przypadku nie jest wina Allegro
@Knowhere Sprzedawcy wiedzą co robią, na pewno potrafią wystawić we właściwej kategorii, ale to nie o to tutaj chodzi.
Ważne żeby zaistnieć, ważna jest reklama wszystko jedno gdzie, w jakim dziale ale żeby kłuło w oczy, żeby klient zauważył, nawet po to żeby się wkurzył, ale żeby zapamiętał.
Również z tego samego powodu widzę w podzespołach komputerowych kilkanaście razy wystawiony ten sam przedmiot ale za każdym razem dedykowany do innego sprzętu. Trochę pracochłonne takie wystawianie, ale chyba się opłaca skoro tak robią.
Podobnie z tymi aparatami foto, idąc tym tropem powinny być również w artykułach dla dzieci, w modzie, w turystyce, budownictwie... itd, no bo wszędzie się mogą przydać.
A Allegro przymyka na to oko, no bo to przecież wzrost obrotów, a filtrowanie, kontrola i działania porządkujące to tylko kłopot, koszty i niepotrzebne użeranie się ze sprzedawcami.
Pozdrawiam
No i dla uzupełnienia tego co napisałem, zachęta:
"Sprzedawcy wiedzą co robią, na pewno potrafią wystawić we właściwej kategorii, ale to nie o to tutaj chodzi."
Uwierz, że są tacy, co nie potrafią. Kiedyś np. trafiłem na takiego eksperta, który w kategorii "dyski ssd" uparcie wystawiał 2,5" dyski hdd i nie docierało do niego żadne tłumaczenie.
"Również z tego samego powodu widzę w podzespołach komputerowych kilkanaście razy wystawiony ten sam przedmiot ale za każdym razem dedykowany do innego sprzętu. Trochę pracochłonne takie wystawianie, ale chyba się opłaca skoro tak robią."
Tylko kilkanaście? Na przełomie roku był jeden taki przypadek, gdzie w codziennym mejlingu przychodziło mi po kilkadziesiąt ofert z tym samym dyskiem ssd - identyczna cena, miniaturka, model dysku, tytuł (jedynie model laptopa, do którego "pasuje", zmieniał się w tytule aukcji). W sumie przez niecałe dwa tygodnie typ wystawił takich aukcji bodaj koło 800.