anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpieczne zakupy

BartGT7
#1 Nowicjusz#

Chce zakupić produkt o dosyć wysokiej cenie. Czy na allegro jest taka opcja, że ja kupuję, allegro trzyma pieniądze do czasu aż dostanę dany produkt i stwierdzę że wszystko jest Ok, i allegro dopiero wysyła pieniądze sprzedającemu? A w razie niezgodności ja dostaję pieniądze z powrotem.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

az1rael
#21 Demiurg#

@BartGT7 nie ma opcji że ty sobie sprawdzasz towar przed zapłaceniem czy jest ok. Najwyżej ap ci zwróci allegro jak nie dostaniesz zamówienia do kwoty 20tys zł. Druga rzecz jak jest niezgodność to zgłaszasz reklamację.

oznacz moderatorów

BartGT7
#1 Nowicjusz#

Dziekuje za odpowiedz. to jest część używana od prywatnego sprzedawcy z **piiip**. szukałem sposobu na ochronę siebie przed potencjalnym naciągaczem, w razie gdybym nic nie dostał. Stąd też moje pytanie tutaj.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@BartGT7 od prywatnego jak kupisz to nie możesz zwrócić więc jeśli przedmiotem zakupu będzie dokładnie to co w ofercie a okaże się ze ci nie pasuje to umoczyłeś kasę i bawisz się w odsprzedaż sam, jeśli nie wyśle towaru zakładasz dyskusję i po 14 dniach wypełniasz wniosek o ap potem ci zwrócą, jeśli to nie będzie do końca to co miałeś kupić np kupujesz telefon ale dostajesz nie ten model to zgłaszasz reklamację na niezgodność z umową w dyskusji i czekasz na rozpatrzenie reklamacji

oznacz moderatorów