Zakup bez kodu blik - jak usunąć powiązany bank?
@adwadw Cześć. 🙂 Możesz to usunąć w swojej aplikacji bankowej w zakładce "Powiązane aplikacje". 🙂
Czyli z poziomu Allegro nie jest to możliwe?
Robiłem zakup dla kogoś korzystając z jego blika i nie mam dostępu do aplikacji bankowej...
@POlak_P To dobrze, że nie masz dostępu do aplikacji bankowej drugiej osoby. Akceptować kod blik może tylko osoba, która go generuje w swojej aplikacji bankowej.
Nie za bardzo rozumiem o co pytasz?
Na moim koncie allegro zrobiłem zakup korzystając z numeru blik innej osoby. Musieliśmy jakoś zaznaczyć (albo ja albo ta osoba w banku przy potwierdzaniu blika), że kolejne płatności blik mogą być bez numeru blik.
Teraz allegro pamięta powiązanie z bankiem tej osoby, a ja bym chciał to powiązanie usunąć.
Nie mam oczywiście dostępu do konta bankowego tej osoby (i oczywiście dobrze tak jak piszesz), ale chciałbym móc powiązać płatność bilk bez kodu z moim kontem bankowym, albo ew. chociaż usunąć konto powiązane teraz.
@POlak_P te powiązanie można usunąć w aplikacji bankowej, nie zrobisz tego na naszej stronie. Skontaktuj sięz osobą, z której konta płaciłeś blikiem i poproś o usunięcie tego powiązania. W razie problemów należy skontaktować się z bankiem obsługującym konto. Doradca powinien wyjaśnić, jak można usunąć powiązanie.
Wchodzisz w aplikacje banku > Blik > ustawienia i tam masz wszystkie powiązane strony, przeglądarki, aplikacje. Wystarczy, ze tam usuniesz allegro i problem rozwiązany
OK. Dzięki. A ja wertuję ustawienia Allegro 😁