Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W piątek 28/11/2025 rano zrobiłem zakup trzech produktów - konsola PS5 plus dwie gry.
Zapłaciłem blikiem łącznie 2 224,74 PLN.
W tym samym dniu pózniej zrobiłem zwrot samych gier.
Po krótkim czasie została nałozona blokada banku -
|
BLIK INTERNET: ALLEGRO.PL
|
Blokada Banku
|
-
|
-1 949,00 PLN
|
, czyli za samą konsolę.
Dzwonilem do PKO BP, powiedzieli ze oni nie mają z tym nic wspólnego i trzeba kontaktowac sie z wami.
Na jakiej podstawie Allegro blokuje sobie czyjeś srodki?
Kiedy blokada zostanie zdjęta?
Czy jest to zgodne z prawem?
Blik tak samo jak płatność kartami najpierw jest blokada środków na koncie a po kilku dniach jest rozliczana. Tym bardziej, że dokonywałeś dodatkowych operacji w momencie trwania blokady.
NIe rozumiesz.
Raz juz było zapłacone.
Oni załozyli druga blokade.
Nie dopisalem w poscie ze zablokowali srodki po raz drugi w tym samym dniu, na kwote samej konsoli, po zwrocie samych gier.
Czyli raz jeszcze - rano po zakupie pierwsza blokada na kwote konsoli i dwoch gier.
W tym samym dniu zwrot samych gier.
Popoludniu druga blokada na kwote samej konsoli.
@Radek696969 Pierwsza blokada na pełną kwotę zostanie zdjęta i zostanie tylko to -1949,00 PLN.
Po prostu tak się rozlicza takie transakcje i to nie jest wina Allegro.
Tzn jak, ze blokuje sie komuś srodki dwa razy?
Czekam na odpowiedź kogos kompetentnego, najlepiej pracownika allegro.
Dlaczego zostały mi zablokowane środki po raz drugi.
Mam swoje wydatki.
My nie mamy możliwości blokować płatności na Twoim koncie "od tak". Już pozostawiam pytanie, po co mielibyśmy to robić.
Widocznie dwa razy próbowałeś zrobić płatność stąd ta blokada.
Nie robiłem dwóch płatnosci tylko jedną z częsciowym zwrotem, za to wy zalozyliscie dwie blokady, z czego jedna ciagle "wisi" i pewnie sie sama rozliczy w przeciagu 7 dni kalendarzowych a pieniadze wrocą na moje konto.
Łatwo sprawdzic w historii zakupow i płatnosciach.
Blokowanie i przetrzymywanie czyichs srodkow jest nielegalne.
Jutro odwiedze rzecznika praw obywatelskich.
@Radek696969 tak, napisz jak poszło bo już nie jeden tak wygrażał, mógłby ktoś dla odmiany coś zrobić zamiast tylko klepać w klawiaturę.