anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta

dynamit21
#7 Wielbiciel#

Witam dostalem blokade przez nieoplacone dwie aukcje i przeslalem info ze rezygnuje z tranzakcji i co mam jeszcze zrobic Bo allegro mowi mi ze nieporozumialem sie z sprzedajacymi co mam zrobic napisac sprzedajacym

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

LEW433
#21 Demiurg#

😁Dopisek Allegro.png

oznacz moderatorów

dynamit21
#7 Wielbiciel#

Nie niezaplacil bym i dlatego w jednej aukcji pytalem w jaki sposob byla sprawdzana kierownica

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@dynamit21 Tutaj tego nie wyjaśnisz i nikt tu Ci konta nie odblokuje. Nie mają więc sensu Twoje kolejne wypowiedzi na forum. Będziesz tu pisał i nie otrzymasz żadnej pomocy, tylko niektórzy będą sobie nabijać posty dzięki Tobie i będą Cię podpuszczać. Wszystko wyjaśniaj z Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=8b463d9b-b539-4537-a631-a4b68c62582e

oznacz moderatorów

dynamit21
#7 Wielbiciel#

A wiec okazalo sie ze trafilem na sluzbiste nie wiem ale pewni jeszcze komune pamieta i palowanie przechodnich bo pracy nie mial

Okazalo sie ze do dwuch aukcji ktorych nieoplacilem musialem napisac sprzedajacym ze rezygnuje z zakupu i przeslac zrzut ekranu ze to uczynilem

Minusem jest to ze aukcje ktore chcialem licytowac sie skonczyly

A jak sobie chca posty pisac to niech se otworza nywy post z tym klientem [edycja] koles naciaga ludzi popiszcie se z nim a zobaczycie jak to dziala i on nie ma konta zablowowanego a juz zglaszalem to allegro

Powodzenia

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@dynamit21 Odpowiedz na otrzymaną od Allegro wiadomość. Napisz w niej, że licytowałeś towar na Allegro Lokalnie, a tam zawiera się transakcje warunkowe – warunkiem jest dokonanie zapłaty. Po pięciu dniach bez wpłaty transakcja nie dochodzi do skutku, czyli jest niezawarta. Nie masz tam obowiązku zapłaty.
Powołaj się na poniższe fragmenty regulaminu.

4.8. Transakcja - warunkowa, pod warunkiem zapłaty Sprzedającemu, zgodnie z postanowieniami niniejszego załącznika - w ramach Ogłoszenia z licytacją jest zawarta z momentem upływu czasu przeznaczonego na licytację – z uwzględnieniem możliwości przedłużania tego czasu na zasadach określonych w niniejszym art. 4. – z Użytkownikiem, który w trakcie licytacji złożył najwyższą ofertę.

5.3. Transakcje dokonane w ramach Ogłoszenia z licytacją są zawarte z momentem:
a) w przypadku zapłaty ceny za pośrednictwem metod określonych w art. 5.7. zdanie drugie Regulaminu: uiszczenia ceny zakupu przez Kupującego; w przypadku niedokonania płatności przez 5 dni od dnia transakcji – z jakiejkolwiek przyczyny – Transakcja nie dochodzi do skutku;

5.4. Niedokonanie płatności w określonych wyżej terminach przez Kupującego skutkuje rozwiązaniem umowy sprzedaży, która do upływu terminów wskazanych w art. 5.2. i 5.3. powyżej zostaje zawarta pod warunkiem.

oznacz moderatorów