Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostałam zablokowana po wystawieniu negatywnej opinii.
Kupowałam wiele razy. Musiałam upominać się o zwrot środków, ogólnie były niedociągnięcia. Powtarzały się i w końcu dałam negatywa. Kupujący nie zgłosił naruszenia zasad tej opinii, zablokował mnie. Doradca jedynie upomniał sprzedającego i na tym koniec. Mogę sobie zakładać sprawę albo do UOKIK. A wyraźnie napisane jest, że Allegro może zweryfikować czy dodanie do czarnej listy jest zasadne i usunąć z tej listy
Pomyłka miało być sprzedający nie zgłosił naruszenia
@C47973099 po co chcesz kupować u sprzedawcy z którego obsługi nie jesteś zadowolony?
cena produktu obniżona
aaa... no tak , to jest powód , dla którego wraca się do ,, kiepskiego sprzedawcy ,,
@mdrogeria jak to mówią marketingowcy Ceny Czyni Cuda😁
tak szczególnie gdy żyje się z renty
jak to szło mhm może być tanio, szybko lub dobrze... wybierz 2 z 3
jak coś jest tanio i szybko to nie jest dobrze
jak coś jest dobrze i tanio to nie jest szybko
jak coś jest szybko i dobrze to nie jest tanio
albo się godzi na pewne niedociągnięcia by mieć tanio albo się zmienia sprzedawcę
nie można mieć wszystkiego, wystawiłaś negatywa (możliwe że nie 1 raz) i sprzedawca stwierdził że mu zaszkodziłaś i cię wpisał na MNK listę i masz 180 dni bana na tanie zakupy pozostaje poszukać innego sprzedawcy bo tego kwiatu na allegro pół światu
@C47973099 to że w regulaminie jest coś napisane, że allegro wolno cokolwiek weryfikować nie znaczy, że oparte jest to na jakiejś podstawie prawnej i dlatego allegro może sobie upominać bo nie jest stroną transakcji, więc nie ma nic do gadania do sporu pomiędzy sprzedawcą, a tobą na temat tego czy ktoś chce ci sprzedać coś ze sklepu internetowego czy nie chce.
@C47973099 sprzedający mają możliwość skorzystania z opcji dodania kupującego do listy nieaktywnych kupujących na okres 180 dni. Możemy sprzedającemu przesłać prośbę o usunięcie Cię z listy, natomiast nie jest do tego zobligowany. Pozostaje wyjaśnić sprawę ze sprzedawcą lub zaczekać aż minie pół roku.
Zostałam zablokowana po wystawieniu negatywnej opinii, której sprzedawca nie zgłosił jako naruszenie. Więc to narzędzie do oceny kupującego moja się z celem skoro potem kupujący jest dyskryminowany.
oceny sprzedającego.
Żeby tak każdy kupujący miał możliwość doświadczyć tego od strony sprzedającego...Z perspektywy sprzedawcy to kupujący mają za duże pole manewru i naciągają sprzedawców na wiele sposobów. Późnej sprzedawcy starają się te problemy minimalizować i zapewne uczciwi kupujący przy okazji obrywają...ale uwierz, że w 99% przypadków to sprzedawca obrywa. Zauważ choćby fakt, że ktoś sprzedawcę oszukuje, naciąga. Wtedy można takiego "kupującego" zablokować na pół roku ale tylko wtedy, gdy spełnione zostanie szereg warunków, sytuacja powtarza się kilkukrotnie itp. Po pół roku ten delikwent może wrócić do swoich malwersacji i nic na to nie poradzisz, musisz zapakować paczkę i wysłać towar - choć wiesz co się prawdopodobnie dalej wydarzy. To tylko jeden z wielu przykładów na to z czym musi sobie radzić sprzedawca.
Też bym cię zablokował 🙂 Po co mi kolejny negatyw? Dla Ciebie to tylko opinia, dla sprzedającego coś przez co może mu całkowicie paść jakakolwiek sprzedaż.
No tak. To ja ta zła , która wystawiła negatywną opinię za nieterminową dostawę wysłaną trzy dni po terminie, z brakiem jednego produktu i pomylimy innym. Dodatkowo upominanie o zwożą brakujący
Nie. Oczywiście że nie. Tak nie napisałem.
Ale ze strony sprzedawcy może to wyglądać tak, że jeśli raz wystawiłaś negatywa, to możesz go wystawić po raz kolejny. Co z kolei może oznaczać dla sprzedawcy "uwalenie" jego sprzedaży, przez to jak jest skonstruowane samo Allegro. Więc woli się przed tym zabezpieczyć. Zwłaszcza jeśli nie jest to jakiś gigant.
Nie oceniam. Piszę jak jest.
@C47973099 żeby dodać klienta do nieaktywnych przedsiębiorca musi spełnić szereg warunków podpartych dowodami musi udokumentować przynajmniej 3 przypadki działania tegoż na jego szkodę , to nie jest tak ,że sobie kliknął i Cię zablokował .
Reasumując to wszystko co napisałeś subiektywnie odczuwam, że Ci się nudzi i szukasz wrażeń .
Tak więc się mylę o czym jasno mówi ten zapis:
Nie można zablokować użytkownika tylko dlatego że dał negatywa.
Do chwili obecnej nie poznałam tego działania na szkodę. Nie odpisano mi na moje zapytanie. Allegro też tego nie wyjaśnia. Nie mogę się odnieść. To był jeden z ostatnich zakupów.
Nie wiem, po co chcesz kupować u takiego sprzedawcy, wyświadczył Tobie przysługę w sumie. Ale jak chcesz koniecznie coś znowu u niego kupić załóż nowe konto i po kłopocie.