Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam problem. 26 marca złożyłam zamówienie u korob[edit] i do tej pory nie otrzymałam paczki. Na dodatek nikt nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maile. Co mam robić?
Rozpocznij dyskusję przez allegro, będzie miał 24 h na odpowiedź, ale pamiętaj mógł trafić na kwarantanne lub do szpitala taki okres 😞
Potem jak nie dostaniesz kasy ani towaru POK
Rozumiem że taki czas, ale codziennie widzę że każdego dnia był on-line...
Dyskusję na Allegro otworzysz tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Chyba nic z tego nie będzie. Niestety zamówienie złożyłam nie posiadając konta. Dopiero teraz je założyłam żeby móc się skontaktować jakoś ze sprzedawcą ale widzę że dyskusji w takim wypadku nie mogę założyć gdyż na moim koncie nie ma żadnych zamówień;(
Jest jakiś inny sposób w takim razie żeby się że sprzedawca skontaktować?
a jaki jest czas realizacji zamówienia w aukcji ? niekiedy są sytuacje, że ktoś wpisze 2 tygodnie. Sam kiedyś nie doczytałem i kupiłem na takiej aukcji. Potem cierpliwie czekałem, bo nie chciałem kombinować 🙂
jeżeli czas wysyłki nie został określony w ofercie to sprzedawca ma 30 dni na wysłanie towaru zgodnie z przepisami
@Client:34604078 na twoim koncie nie widzę absolutnie żadnych zakupów, prześlij mi numer oferty, odpowiem na pytanie.
Nie widać zakupów na moim koncie gdyż zamówienie złożyłam bez konta...dopiero teraz je założyłam żeby móc jakoś skontaktować się ze sprzedawcą gdyż nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile
To był zakup poza Allegro na własne ryzyko, dlatego tutaj nie otrzymasz pomocy. Idź na policję jeśli towaru nie będzie.
@xyz96 a jakby miała konto, to jaką pomoc by uzyskała ? jesli to oszust, to allegro wysłałoby ją na policję i umyło ręce. Finał taki sam.
Allegro rekompensuje straty z POK. W niektórych przypadkach kupujący nie musi zgłaszać sprawy na policję. Poza tym są dyskusje, Allegro ma wpływ na postępowanie sprzedających.
@xyz96 tak jest w teorii, a w praktyce tak różowo to nie wygląda niestety. Naczytałem się mnóstwo historii jak allegro uzależniało rekompensatę od tego jak idzie sprawa na policji i prokuraturze, a to trwa latami 😞 z drugiej strony jak się trafi na oszusta, to wątpię, żeby się przejmował dyskusją. Zablokują mu konto, po chwili założy nowe na inne dane. Z jednym się mocno zgodzę, allegro ma wpływ na sprzedających, ale przede wszystkim na tych, którzy chcą uczciwie zarabiać i stosują się do regulaminu, na oszustów, a tych nie brakuje mało kto ma wpływ niestety 😞
No to nieźle...ciekawe ile osób tak w bambuko robią. Polak mądry po szkodzie...na przyszłość będę mieć nauczkę.
@Client:34604078 nigdy, ale to nigdy nie kupujcie poza Allegro, bo wtedy w takich sytuacjach, jak ta, nie jesteśmy w stanie podjąć żadnych działań.
@cloudcloud trzeba doprecyzować, czy ten zakup był poza allegro, czy był dokonany przez użytkownika niezarejestrowanego, a to jest różnica. Allegro samo wprowadziło opcję zakupów przez osoby bez kont, więc chyba wiedziało na co się pisze. Z opisu sytuacji wnioskuję, że zakupu dokonano bez rejestracji. Zakup poza allegro to co innego niż zakup przez osobę bez konta na allegro.
To był zakup bez konta
Ale zakup bez konta przez Allegro, na adres e-mail, za pośrednictwem Allegro, czyli jako niezarejestrowany? Jeśli tak, to możesz teraz zarejestrować konto na ten sam adres e-mail i będziesz miała możliwość wystawienia komentarza, a także rozpoczęcia dyskusji i skorzystania z Programu Ochrony Kupujących.
dokładnie, zakup jako osoba niezarejestrowana jest zakupem przez allegro, więc według mnie wsparcie serwisu jest sensowne w takim przypadku 🙂
Mam podobny problem, ale jednak po zarejestrowaniu się,nawet z tym samym mailem co zakup, nie da się ani rozpocząć dyskusji ani wystawić negatywnej opinii sprzedającemu.