Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Dlaczego nie mogę zapłacić kartą w kategorii, która dopuszcza taką możliwość. Nie można kliknąć na płatność kartą, po prostu nic się nie dzieje.
@superzenek Podaj mi proszę numer oferty, którą chcesz opłacić kartą. Sprawdzę czemu pojawia się problem.
Numer oferty: 9077249677
@superzenek Widzę, że dwa razy wybrałeś płatność kartą za ten przedmiot i w obu przypadkach płatność jest anulowana. Proszę, żebyś sprawdził czy problem występuje, kiedy korzystasz z innej przeglądarki niż dotychczasowa.
Próbowałem na Chrome, Firefox, M. Edge i na każdej ten sam problem. W aplikacji na telefonie również próbowałem, tam mogę zaznaczyć płatność kartą, wpisuję dane karty ale po przejściu dalej przechodzi na stronę banku i od razu wraca do allegro - czekamy na potwierdzenie płatności.
Prawdopodobnie jest jakiś błąd. Wczoraj był podobny wątek przy płatności przelewem. Płatność niby anulowana, ale przy próbie jej ponowienia pojawiał się komunikat o oczekiwaniu na odpowiedź z banku, czyli tak jakby płatność była wciąż rozpoczęta.
Tylko ja nawet nie mam możliwości wyboru płatności kartą na przeglądarce w komputerze. W aplikacji na telefon niby wprowadzam dane ale nie przechodzi do potwierdzenia płatności w banku.
Sprzedawca w ofercie podaje numer konta do wpłaty bezpośredniej, zapłać normalnie, poza Allegro Finanse, z konta na konto jeśli masz taką możliwość i nie musi być to zapłata kartą.
@superzenek Prześlij mi zrzut ekranu z widokiem dostępnych form płatności. Skonsultuję Twoje zgłoszenie z zespołem technicznym.
Tez mam identyczny problem jak kolega opisuje
Dzisiaj miałem podobne zgłoszenie od klienta - płatność dwukrotnie była anulowana, podobno Alior Bank z którego korzysta miał jakieś problemy z zabezpieczeniami i mają to wyjaśniać. Ale to informację od kupującego.
@superzenek Na zrzucie, który przesłałeś, widać, że płatność kartą jest dostępna.
Napisałem to w pierwszym poście, płatność jest widoczna ale po kliknięciu nic się nie dzieje.
@superzenek Niestety tutaj nie będę mogła Ci pomóc. Proszę, żebyś zgłosił ten problem przez formularz.
ja mam ten sam problem, nie ważne co kupuje i nie mogę płacić kartą, nawet nie można zaznaczyć karty, wszystkie dostepnę są inne opcje a karta nie, zaczynam robic zakupy w inny sklepach bo allegro nie działa.
jak zostaną usunięte zapisane karty płatnicze, to nie ma możliwości dodania ich na nowo.
Mam ten sam problem... Chciałem rozpocząć nowy temat, ale widzę już od miesięcy niektórzy mają ten problem, a rozwiązania dalej nie ma... Fajnie działa to forum, tak niezbyt pomocnie.
@luk11c4 Są to problemy indywidualne, które rozwiązujemy po zgłoszeniu przez formularz kontaktowy (sugestia wyżej). To, że nie ma w wątku informacji o dalszych krokach podjętych w celu rozwiązania problemu, nie znaczy, że wciąż występuje u zgłaszających.
Wiem, że to nie leży w pani gestii, ale miło by było, jakby ktoś poinformował co mu pomogło, bo tak to leży nierozwiązany temat i nie wypada zakładać nowego. Jakby ktoś napisał otwarcie: "to był błąd, który musi naprawić allegro" to by każdy wiedział co zrobić i przestał szukać, bo chyba po to jest forum, żeby tu znajdować odpowiedzi, a nie spamować na skrzynkę allegro 😉 Taka moja uwaga.