Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Sprawa wygląda tak, że zamówiłem zmywarkę poprzez allegro, zmywarka doszła, ale sprzedający błędnie wpisał numery przesyłki w formularzu allegro i mimo iż sprzęt dotarł do mnie, to na stronie w "szczegóły zakupu" mam status "w doręczeniu" i to nawet dwie przesyłki jedna od 17 października jest "w doręczeniu" a druga od 15 października figuruje jako "zakup opłacony" - w związku z tym nie mogę wystawić opinii na temat sprzętu a zmywarka jest z boscha i biorę udział w promce, gdzie mam takową opinię wystawić. W jaki sposób to można rozwiązać?
@wkexe my nie mamy technicznie możliwości zmiany statusu przesyłki, ale sprzedający może dodać numer przesyłki, która do Ciebie dotarła. Kontaktowałeś się z nim w tej sprawie?
Odpisali, że: "W nawiązaniu do wiadomości informuję, że w naszym systemie zamówienie widnieje jako zrealizowane.". Dodam, że przesyłka była niestandardowa na palecie poza popularnymi firmami kurierskimi.
@wkexe, ale pisałeś, że sprzedający podał błędny numer przesyłki, więc czy ta, która dotarła miała inny numer, niż te dwa, które masz w szczegółach dostawy?
Zakładam, że sklep podał błędny numer bo mam dwie paczki i jedna w dostawie od października a druga w przygotowaniu - nie interesowałem się numerami, dzień przed dostałem telefon z media marktu i na następny dzień przyjechała zmywarka, Pan zostawił i pojechał. Teraz chce wystawić ocenę i nie mogę bo w systemie wisi jako niedostarczona - to jest debilnie głupie, że nie mogę oznaczyć towaru jako dostarczonego. Co ciekawe, jakoś płatność allegro pay nie wróciła, mimo, że wg. was towar jest niedostarczony.
@wkexe z Allegro Pay tak to nie działa. Ta wpłata jest u sprzedającego i nie weryfikujemy statusu przesyłki. Jedynie, co mogłoby tutaj pomóc, to żeby sprzedający dodał prawidłowy numer przesyłki z prawidłowym statusem do tego zamówienia.
No to super rozwiązany system. A jak sprzedawca nie chce wpisać prawidłowego numeru przesyłki albo ma to w pompie? Czy nie powinien być jakiś mechanizm rozwiązujący taki problem? Np. zgłoszenie albo przycisk? Mam rachunek za zmywarkę i stoi u mnie w kuchni od miesiąca - mogę zdjęcie przysłać. Czyli ja nie mogę dostać cashbacku bo Wy nie możecie nic zrobić a sprzedawca może mieć to w d***e. Super rozwiązanie problemu.
@wkexe spróbuj teraz, czy możesz wystawić opinie o tym produkcie.
Dziękuję, teraz mogę.