Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Opcje płatności Blik bez kodu nie są wyświetlane i trzeba wpisac kod, mimo że przegladarka została zapamietana dla płatnosci blik.
płatnosc bez kodu blik działa dla innych serwisów.
@vverum Możesz podać numer zamówienia, przy którym ostatnio pojawił się ten problem?
dzieje sie tak przy kazdej płatnosci blik
np:
d64c3d51-4a16-11ed-9883-25ceef3566f6
1d9678a3-4a90-11ed-ad3a-e34ebaafc00a
@vverum wyjaśniamy to, wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
@vverum wracam z odpowiedzią.
Takie problemy często wiążą się z nieaktualną aplikacją, więc w pierwszym kroku sprawdź proszę czy masz aktualną wersję tutaj. Jeśli aplikacja jest aktualna, a mimo tego problem występuje to proszę, abyś przeszedł przez poniższe kroki:
1. Wyczyszczenie danych aplikacji.
Wystarczy, że w aplikacji zainstalowanej na systemie operacyjnym Android, w zakładce Konto > Ustawienia aplikacji, wybierzesz opcję "Wyczyść dane aplikacji". W przypadku systemu iOS proszę, abyś przeszedł do zakładki Konto, a następnie kliknął Wyczyść historię aplikacji.
2. Ponowna instalacja aplikacji Allegro
Jeśli to nie rozwiąże problemu, to proszę odinstalować i zainstalować aplikację jeszcze raz.
3. Uzupełnienie informacji.
Jeżeli mimo wszystko problem nie ustąpi, to napisz proszę ponownie i podaj:
- z jakiego urządzenia korzystasz (marka i model),
- jaką wersję systemu posiadasz w telefonie,
- jaka jest wersja aplikacji,
- kiedy zauważyłeś błąd,
- abyś opisał kroki, które pozwolą nam odtworzyć błąd,
- abyś przesłał zrzuty ekranu lub film z kolejno wykonywanych czynności, krok po kroku.
Mam nadzieję, że dzięki tym wskazówkom wszystko wróci do normy!
problem występuje na przeglądarce
wiec zawsze mam aktualna wersje
Problem występuje na wielu przeglądarkach oraz systemach
@vverum w takim razie poproszę Cię o wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki.
Czy w aplikacji banku masz dodane Allegro na liście zapamiętanych sklepów? Jeśli tak, to czy mogę poprosić Cię o wysłanie zrzutu ekranu, na którym będzie widoczne, że Allegro jest dodane na tej liście, a mimio to, kod BLIK jest wymagany przy płatności? Zrzuty ekranu możesz wysłać na adres spolecznosc@allegro.pl
tak jak pisałem robiłem płatnosci z kilki przegladarek, 2 komputerów (2 systemy na jednym z nich) wiec usuniecie pamięci podręcznej przeglądarki nic nieda.
płatnosci blik na przegladarce nie zapisuja Allegro tylko daną przegladarke (Allegro jest zapisane dla aplikacji mobilnej) wszystkie przegladarki były dodane ale podczas 2 płatnosci niema oopcji płacenia bez kodu blik tylko i wyłącznie dla allegro a kiedys była taka opcja i działała
@vverum rozumiem. W aplikacji bankowej można dodać sklep lub przeglądarkę. Abym mogła to skonsultować potrzebuję zrzuty ekranu obrazujące problem oraz informację czy w aplikacji banku Allegro lub przeglądarka, z której korzystasz jest na pewno dodana.
@vverum ok i masz też dodane Allegro jako sklep w aplikacji banku?
I przy płatnościach za podane wcześniej zamówienia nie pojawiło się takie okno?
co oznacza "Allegro jako sklep w aplikacji banku"
w blik zapisywane sa konkretne aplikacje ktore moga kozystac bez kodu, mobilna aplikacje allego tez mam dodana ale z niej nie korzystam do zakupów
każda inna strona oferujaca płatnosc bez kodu działa wiec to nie jest kłopot z zapisanymi przegladarek w aplikacji
nie mam tego okna wyboru płatności blik, automatycznie otwiera sie okienko płatnosci "blik z kodem"
@vverum jeszcze pytanie od działu technicznego, czy wyraziłeś zgodę w aplikacji bankowej na zapisanie Allegro jako zaufanego serwisu? Ważne, żeby był to Serwis Allegro, a nie aplikacja Allegro. Jeśli serwis nie został dodany jako zaufany w aplikacji banku, to powinieneś go dodać i spróbować jeszcze raz.