Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:79755601 @Bozydar82 Nie da się tego zmienić, to działanie Allegro, niby testy.
Niektórzy jeszcze mają:
Nie można tego wyłączyć - to są testy na wybranej grupie użytkowników. Strasznie irytujące - odechciało mi się przez to robić zakupy tutaj jak mam się męczyć przy wyszukiwaniu. Dodatkowo w ogóle nie widać ofert z Allegro Lokalnie nawet tych promowanych ;/
Ja również nie mogę wyłączyć grupowania ofert, bo zniknęła opcja. To jest totalna beznadzieja, nic nie można znaleźć, wielu ofert nie widać, np. Allegro lokalnie i jak tu kupić cokolwiek? Mnie nie interesują najdroższe oferty, sama decyduję o tym, czego szukam, tyle że teraz to wyszukiwanie jest utrudnione na maksa. Korzystam z Allegro od 17 lat i stwierdzam, że jest coraz gorzej. Założeniem serwisu było łatwe pośrednictwo pomiędzy kupującym a sprzedającym, ale podzielenie na Allegro i Allegro lokalnie zupełnie temu nie sprzyja. A wystarczyłoby tylko dołożyć odpowiedni filtr w wyszukiwarce. Coraz częściej łapię się na tym, że chcąc coś kupić najpierw szukam sprzedawców w Google, Allegro wybieram w ostateczności właśnie przez te utrudnione wyszukiwanie produktów. Chyba nie o to chodziło serwisowi.
Po wpisaniu frazy zaznacz szukaj w opisach. Może to nie idealne rozwiązanie ale pomaga.
No również niedawno zniknęła opcja rozłączenia ofert. Brawo Allegro, nic nie mogę kupić bo nie da się normalnie nic przeglądać...
Czy to jak działa, a w zasadzie nie działa wyszukiwarka jest normalne? Pomijam już PRZYMUSOWE łączenie ofert, zabranie WYBORU użytkownikom czy chcą połączenia czy nie (ciekawe komu przycisk ROZŁĄCZ OFERTY przeszkadzał) choć ten syf zaczął się w sumie od czasu usunięcia możliwości rozłączenia ofert. Chodzi o to jaki bałagan jest praktycznie w każdym miejscu jeśli chodzi o wyszukiwanie. Wybieram kategorię, zaznaczam interesujące mnie filtry, zaznaczam sortowanie od najniższej ceny i oto przykładowe wyniki. Dajmy na to szukam używanego dysku hdd 2TB, zaznaczam filtry KUP TERAZ, UŻYWANE, SMART, POJEMNOŚĆ 2TB, sortuję po najniższej cenie, otrzymuję np na 1 pozycji ofertę zupełnie inną niż szukam, ale sponsorowaną, więc ok przeżyję, choć trafność beznadziejna. Na 2 pozycji mam ofertę promowaną, ale również niezgodną z filtrami. Na 3 pozycji mam ofertę już bez promowania, zgodną z filtrami, choć produkt NOWY mimo zaznaczenia UŻYWANYCH. Na 4 pozycji znów oferta promowana, cena niższa niż poprzednia oferta. Na 5 pozycji oferta "Dysk hdd Seagate 8TB" (mimo zaznaczenia 2TB), po wejściu w tą ofertę, nie ma już nigdzie wzmianki że to 8TB tylko 1TB. Na 6 pozycji oferta używana, ale bez SMAR T (mimo zaznaczenia SMART w filtrach).
Jaki jest sens stosowania filtrów, sortowania, wpisywania czego się szuka, skoro wyszukiwarka od czasu przymusowego łączenia ofert i usunięcia przycisku ROZŁĄCZ (tak, od tego momentu, do tej pory były czasem błędy w wynikach wyszukiwania lecz niewielkie) działa katastrofalnie? Czy któryś z moderatorów potrafi odpowiedzieć wprost na te pytania?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@resistdj może lepiej szukać w innym miejscu 😉
A jak się do tego przyzwyczaić?
No nie da się, więc jeśli tak ma zostać to dla mnie ostateczny powód by się ulotnić z allegro, stąd pytanie i oczekiwanie na konkretną odpowiedź moderacji.
Weźcie kurde przywróćcie to rozłączanie ofert bo tragedia jest.
Możliwość wyboru zadowalała wszystkich.
Od 2 tygodni składam komputer przez ceneo, bo tam łatwiej znaleźć niższą cenę niż w pogrupowanych ofertach allegro.
Tego właśnie chcieliście?
Pogrupowane oferty całkiem ignorują wybrane filtry...
Od pewnego czasu nie mam możliwości rozłaczenia tych samych produktów. Jest to beznadziejny widok.... jak mogę zrobić aby produkty znów były w liście a nie połączone. Przecież tak nie da się szukać tego co chce... Nie wiem kto taka innowacje wymyślił ale ten pomysł nie ułatwia a utrudnia życie....
Zdaje się, że ostatnia teoria spiskowa głosiła, że wymyślił to wnuk prezesa. Nie da się tego wyłączyć, ludzie piszą same posty protestacyjne, a allegro twierdzi, że testy przebiegły pozytywnie i to dla naszego dobra. Tak jest z każdą zmianę na tym portalu, tyle że do tej pory uderzały głównie w sprzedających, a teraz zabrali się za dokuczanie kupującym.
Najprostsza opcja ominięcia tego to wyloguj się nawrzucaj do koszyka i dopiero potem zaloguj. Zaznaczanie co dokładnie myślisz w ankiecie dawanej pod wynikiem wyszukiwania + nękanie supportu skargami też głupie nie jest. Z czegoś chyba te swoje wyniki testów dla prezesów biorą, a normalnej ankiety nie było...
Ponadto wyszukiwarka działa następująco:
Znalazłem interesujący mnie produkt za 844,99 zł. Klikam w przycisk "PORÓWNAJ 127 OFERT". Otwiera mi się nowe okno, a tam jedna oferta w dwóch odsłonach ("TOP OFERTA" i "Oferta") za - uwaga - 759,99 zł.
GRATULACJE !!!!
Długo jeszcze będzie to żałosne grupowanie ofert? Już nie wiecie jak sprzedać ogłoszenie żeby sie jak najbardziej nachapać? Bo tylko po to to jest, żeby 1sza oferta zapłaciła... By to grupowanie działalo ale miesza przedmioty, 10x ten sam, wszystkie są promowane a takiej nie kupie nigdy. Żenada
Tak oferty sa tak pogrupowane żeby mieszać kupującym.
Tak, choć moim zdaniem sprawa jest poważniejsza: klient otrzymuje wynik wyszukiwania, na dodatek z podświetlonym napisem Top oferta i pomarańczowym, rzucającym się w oczy przyciskiem Dodaj do koszyka - obok, oczywiście dużo mniej wyróżniający się wizualnie przycisk Porównaj x ofert. Słabo zorientowany klient po prostu zgarnie Top ofertę - a gdyby chwilę (w najlepszym razie - chwilę - bo wziąwszy pod uwagę jaki bałagan panuje w katalogu, będzie potrzebował tych "chwil" kilkadziesiąt), a więc gdyby chwilę pogrzebał, okazałoby się, że Top oferta jest kilka razy droższa od innych, wcale nie wyróżnionych „top'em” ofert.
Sądzę że mamy tu do czynienia z wyjątkowo perfidną strukturą prezentacji produktów, obliczoną na zwiększenie zysków Allegro, ale z ewidentnym utrudnianiem klientowi poznania dziesiątek innych, dla niego być może korzystniejszych możliwości – jeżeli to nie jest łamanie praw konsumenta, to nie wiem, co mogłoby nim być; jeżeli taka zagrywka ze strony Allegro nie kwalifikuje się do interwencji UOKIK, to nie wiem co mogłoby się kwalifikować.
Nie chce mi się już nawet wspominać o podziale użytkowników Allegro na tych, którzy mają wyszukiwarkę z opcją umożliwiają dokładniejsze zapoznanie się z istniejącymi ofertami, a przez to ułatwiającą podjęcie korzystnego dla siebie wyboru – a tymi, którzy tej opcji nie mają, a więc, potencjalnie, są traktowanie gorzej, a więc – potencjalnie – są bardziej narażeni na straty itd. Bo to także wygląda mi na łamanie praw konsumenta!
Cytat stulecia mój młody właśnie powiedział "tam u nich w allegro serwery się trzymają na taśmie klejącej". Coś w tym chyba jest...xD To po tym jak mu powiedziałam, że psują jedną z ostatnich działających rzeczy czyli mój asortyment. Coś tu jeszcze działa?
Ależ oczywiście, że tak! - działa innowacyjny, oparty na procedurach NCS-BPI (Nie-Całkiem-Sztuczna-Ale-Bardzo-Pazerna-Inteligencja) system utrudniania życia Sprzedającym i Kupującym - serwery mogą sobie być połatane taśmą klejącą, ale to! - doliniarze z doliny krzemowej spoglądają z zazdrością (pomyłka! - chciałem napisać "włodarze" a napisało mi się drogą jakichś dziwnych skojarzeń - "doliniarze").