Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy mam prawo do wysyłki przedmiotu jeśli sprzedający na aukcji nie udostępnia opcji wysyłki tylko odbiór osobisty ?
@lukashmt Jeśli sprzedający nie udostępnia wysyłki, to musisz odebrać towar osobiście albo zorganizować odbiór przez upoważnioną osobę (np. przez upoważnionego kuriera). Sprzedawca nie może odmówić wydania towaru upoważnionej osobie.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
W przypadku odbiory towaru przez kuriera przedmiot musi być zapakowany zapakowany. Sprzedający twierdzi. że nie ma obowiązku zapakowania.
@lukashmt Jeśli sprzedający nie ma ochoty współpracować i przynajmniej zabezpieczyć towar przed przypadkowym uszkodzeniem, to najlepiej będzie poszukać i kupić u kogoś innego.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573 po prostu zależały mi na towarze
@lukashmt Kupiłeś już? Jeśli tak, zawarłeś umowę na odbiór własny. Tutaj na forum nie rozwiążesz tego problemu.
@xyz96 tak towar zakupiłem. Mogę wysłać kuriera po odbiór, ale sprzedawca nie chce zapakować.
@lukashmt Może nie mieć w co zapakować, dlatego udostępnił tylko odbiór osobisty. Dopłać mu za opakowanie, może się zgodzi.
@lukashmt Masz prawo poprosić sprzedającego o wysyłkę, o ile pokryjesz jej koszty, lecz sprzedający ma prawo na nią się nie zgodzić, skoro udostępnia tylko odbiór osobisty.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@lukashmt Musisz się dogadać z sprzedającym, z jakiegoś powodu nie udostępnia tej opcji.