anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak przesyłki w punkcie (status przesyłki: odebrana)

pershingov
#3 Debiutant

Witam.

13.08.25 złożyłem zamówienie (a10a1f00-782a-11f0-ada5-916c2f6586b6). 14.08.25 otrzymałem maila i wiadomość SMS, że przesyłka jest gotowa do odbioru (nr przesyłki: AD00U20379), jednak przesyłki w punkcie odbioru nie ma. Pracownik punktu odbioru twierdzi, że żadna taka przesyłka do nich nie dotarła (byłem w punkcie dwa razy, 14.08 oraz 16.08). 

W historii przesyłki w aplikacji allegro widnieje informacja, że przesyłka została doręczona, ja jednak jej nie odebrałem. Omyłkowo też nie mogła być wydana, skoro tylko ja mam kod odbioru, tak?

Sprzedawca twierdzi, że nie jest stroną, bo to allegro odpowiada za dostawę (DHL).

Domyślam się, że nastąpił jakiś błąd w systemie DHL. Co teraz powinienem zrobić? Liczę się z tym, że straciłem przesyłkę, czas i pieniądze, całe szczęście nie jakieś duże, ale ciekawi mnie, jak do tego doszło.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @pershingov, dziękuje za zgłoszenie. Przekazałem sprawę do odpowiedniego działu i czekam na jej zweryfikowanie. Z racji weekendu, odpowiedź powinna pojawić się na początku przyszłego tygodnia. Jak tylko ją otrzymamy, poinformujemy Cię niezwłocznie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

No doszło tak, że wybrałeś tę dostawę xD. Opinie, opinie, zawsze opinie należy przed użyciem przejrzeć....xD

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów