anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wykluczyć jeden rodzaj przedmiotów z oferty sprzedającego?

Client:33691726
#7 Wielbiciel

Taki przykad: sprzedający wystawia np... garnki. xD 

I w ofercie ma %#&ylion garnków, 100+ stron wyników, głównie z garnkami. Ale poza milionem garnków ma jeszcze trochę innych przedmiotów z wyposażenia kuchennego.  Problem w tym, że one wszystkie giną w tym tłumie garnków. A ja chcę znaleźć wszystkie przedmioty sprzedającego z wyjątkiem np garnków. Kiedy wpisuję tak jak to powinno teoretycznie działać, czyli "-garnki" to wtedy wyszukiwarka nie wyświetla mi żadnych wyników. Jeszcze gorzej jest w kategoriach kolekcjonerskich, kiedy trzeba odfiltrować więcej kategorii przedmiotów, np oczyścić ofertę z miliona pocztówek, znaczków i guzików.

Żadne kombinacje typu "[ () ] -garnki",  "*.* -garnki", "+* -garnki", "+[ () ] !garnki" nie działają. Nigdzie nie mogę znaleźć żeby ktoś choćby opisywał ten problem a to przecież jest takie oczywiste, ja dużo kupuję na allegro i bardzo często trafiam na dokładnie tą ścianę.

Albo programista od algorytmu wyszukiwania spartaczył robotę, albo jest jakaś kombinacja której nie znam. HELP

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie da się. Kiedyś dało się wszystkie wyszukiwania odpowiednio poustawiać. Potem portal  postanowił się "zamazonować" i mamy tak jak mamy. Krzyczeli sprzedawcy, krzyczeli kupujący, kto mógł to się wyniósł. Portal ma to gdzieś. Wyszukiwanie i wysyłki to jedna wielka tragedia. W dodatku kontakt miedzy użytkownikami ograniczony do minimum wiec wychodzi z tego masa stresu dla obu stron... Tak to jest jak się w Polsce na siłę wprowadza wizję jakiegoś Włocha. Może im tam taki portal pasuje, naszym jak widać nie bardzo...

katalog.jpg

Screenshot_10.png

Drugi mem szczególnie ilość polubień pięknie oddaje skalę niezadowolenia użytkowników. Ciekawe, ze portal ma swoje "wyniki badań" których nikt nigdy na oczy nie widział i one im zawsze wskazują co innego...