anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zwrotu środków.

MAMY ROZWIĄZANIE!
zelma24
#7 Wielbiciel#

W dniu 07.07.2020 dokonałam zwrotu towarów. Kiedy po 14 dniach nie otrzymałam zwrotu środków skontaktowałam się ze sprzedającym. Sprzedający stwierdził że nie zwrócił środków ponieważ w paczce nie znajdował się formularz zwrotu albo moje dane ( zwrot do paczkomatu wykonany zgodnie z instrukcją). W dniu 26.07.2020 w wiadomości od sprzedajacego uzyskałam informacje o zwrocie. Do teraz środki nie wpłyneły na moje konto. Co się dzieje? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@zelma24 W jaki sposób płaciłaś za towar?

Ula

Ula
oznacz moderatorów
zelma24
#7 Wielbiciel#

Kodem Blik

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

Sprzedawca nie ma prawa wymagać jakiegoś formularza w paczce, jeśli był to zwrot przez formularz zwrotu na stronie Allegro. Już dawno powinien oddać pieniądze. Jeśli nawet sprzedawca zlecił zwrot wpłaty po terminie, powinnaś otrzymać info od Allegro w tej sprawie, ale po działaniach tego sprzedawcy wnioskuję, że takiego powiadomienia od Allegro nie było i sprzedawca wpłaty nadal nie zwrócił. Otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa napisz w niej  o problemie i po 24 godzinach tam poproś o pomoc pracownika Allegro.

oznacz moderatorów
zelma24
#7 Wielbiciel#

Już to zrobiłam. W chwili obecnej w dyskusji sprzedawca wstawił ta sama wiadomość która on niego otrzymałam. Poprosiłam Allegro o włączeni się. 

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Formularz zwrotu to wystarczy na allegro wypełnić i działa 🙂

oznacz moderatorów