Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Jestem w tej przykrej sytuacji z gdzie sprzedający nie zwraca środków po zwrocie produktu. Minęło dziś 14 dni od daty odstąpienia od umowy.
Zakupiona kamera okazała się być używana oraz nie była nowa.
Zgłosiłam swoje żądania reklamacyjne że chce uzyskać zwrot środków.
W formularzu wybrałaś - towar nie pasuje mi. Natomiast w dyskusji że towar niezgodny z umową i taką retorykę przyjął również pracownik allegro w dyskusji.
Allegro w ramach podziękowania za korzystanie z ich serwisu zablokowało mi konto. Twierdząc że jest powiązane z innym użytkownikiem na którego nalozono sankcje. Dodam że mam konto od 3 lat jedno.
Moje pytania:
Dlaczego po dziś dzień nie otrzymuje informacji od allegro ws. Blokady. Czekam już równy tydzień na informacje ! To jest kpina. Teraz kiedy.potrzebuje od was pomocy blokujcie mi konto. Dlaczego ? Abym nie mogła skorzystać z allegro protect ? Przez trzy lata nie widzieliście żadnych powiązań tylko teraz kiedy stawka jest o 10.500 zł.
Czy wy jesteście sędziami we własnej sprawie?! Jak możecie ignorować moje pytania kiedy sprzedający nie zwraca pieniędzy. ?
@renatapopiela Jeśli chodzi o blokadę konta, widzę, że konsultantka 3 kwietnia poinformowała Cię, że kieruje zgłoszenie do konsultacji (sprawa nr 50514034) i wróci z odpowiedzią. W związku z tym mogę jedynie prosić Cię o cierpliwość.
Natomiast w dyskusji nasz pracownik wskazał, że termin wydania decyzji reklamacyjnej mija 8 kwietnia, czyli jutro. Mam nadzieję, że sprzedający odezwie się do Ciebie w tej sprawie.
Jasne. Rozumiem. Ale dlaczego to tyle trwa ?