anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ceny netto na stronach ofertowych.

Possma
#8 Zapaleniec

Co się stało i jak przywrócić aby na stronach przedmiotów pokazywane były ceny brutto zakupowe a nie ceny netto?

Zawsze była cena brutto a poniżej mniejsza czcionka ceny netto. Samoistnie coś się zmieniło i nie potrafię znaleźć gdzie to zmienić.

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

skleptelbod
#8 Zapaleniec

Ceny netto są w Makro i Selgros...:) Dzięki temu obie firmy się już zwijają... Pora na Allegro??

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@skleptelbod Jestem  JDG, bez vatu, sprzedaż okazów mineralogicznych, czyli nie ma ich w tym katalogowym ścieku. Kupują lub nie, różnie, to nie jest duża sprzedaż. Od momentu wprowadzenia rozdziału na Allegro Business i zwykłe,  i wprowadzenia nowego widoku cen, NIE MAM ANI JEDNEGO ZAMÓWIENIA,. Może nie byłoby to takie dziwne, ale akurat przez ostatnie dwa tygodnie zamówienia się sypały jak rzadko u mnie, a przez ostatnie weekendy miałem do wysyłki co najmniej kilka. I nagle, od zmiany, CIACH - zero, nul. I co, mam tego nie wiązać z działaniami Allegro? 

oznacz moderatorów

BlackStorkPC
#10 Popularyzator

To jest jakaś masakra, żeby sprawdzić teraz najniższą cenę produktu po zalagowaniu na konto Biznes to jakiś horror. Komu to ma pomagać ? Czy nie można było tego zrobić jako ustawienie opcjonalne z możliwością wyboru? osobiście jako firma operuje głownie kwotami brutto i jest to kolejna spaprana rzecz która po prostu utrudnia życie. 

oznacz moderatorów

Possma
#8 Zapaleniec

Na pewno nie ma pomóc nam. Tam gdzie nie wiadomo o co chodzi...

Widać to w kompletnej niekonsekwencji robienia zakupów:

- szukasz towaru, masz ceny netto, 

- wchodzisz w koszyk - masz netto

- przechodzisz do płatności - masz... no się zastanawiałem co my tu mamy bo nagle zniknęło wszystkie netto/brutto/vaty... więc cofamy się zobaczyć ile my tu właściwie zapłacimy...

Koszmar.

oznacz moderatorów

Burlo
#1 Nowicjusz

Kurczę, Allegro - wróćcie do tego co było. Kto wpadł na ten głupi pomysł? Jest mnóstwo firm, które nie są płatnikami VAT. 

oznacz moderatorów