anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ceny netto na stronach ofertowych.

Possma
#8 Zapaleniec

Co się stało i jak przywrócić aby na stronach przedmiotów pokazywane były ceny brutto zakupowe a nie ceny netto?

Zawsze była cena brutto a poniżej mniejsza czcionka ceny netto. Samoistnie coś się zmieniło i nie potrafię znaleźć gdzie to zmienić.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

przejdź na widok konsumencki ... sietttt.... znowu grzejstołki w akcji 

oznacz moderatorów

Possma
#8 Zapaleniec

W sumie to jest jeszcze ciekawiej, znikły przypięte karty kredytowe i nie ma możliwości dodać. Pozostała jedynie płatność BLIK

oznacz moderatorów

Possma
#8 Zapaleniec

Widok konsumencki powoduje wyłączenie opcji "chcę fakturę". To jest jeszcze gorsze.

Dziękujemy Allegro za wspaniałą zmianę.

oznacz moderatorów

zrobwoblera
#1 Nowicjusz

Namieszali...
Już się ucieszyłem, że produkt ma niższą cenę a tu cyk :). Z przyzwyczajenia patrzyłem na tą większą czcionką.
Nie każdy jest płatnikiem VAT.
Proszę Allegro o dodanie opcji wyświetlania cen brutto jako głównej, tak jak było wcześniej.
Chociaż ja to se mogę prosić...

oznacz moderatorów

Possma
#8 Zapaleniec

Jest jeszcze lepsza jazda, wchodzi się w 'Moje zakupy" i mimo że kupowało się jako Allegro Business nie ma dostępu do nich żeby np. pobrać fakturę. Trzeba przełączyć się na 'kupujesz prywatnie". No a niby jak kupowałem do tej pory? Przecież cały czas było Allegro Business. 

I teraz jak się przełączę i zapomnę "wrócić" przy kolejnym zakupie i nie zaznaczę ptaszka na fakturze, który zawsze był zaznaczony i nawet się uwagi nie zwraca już na to, nie otrzymam faktury i koniec kropka. 

Kogoś poniosło nieźle.

oznacz moderatorów

dannyboy666
#8 Zapaleniec

Allegro nie byłoby sobą, jakby kolejny raz nie uprzykrzyło życia firmom i wymyśliło sobie pokazywanie ceny netto zamiast brutto.
"Drodzy sprzedający i kupujący, od 30 lat były ceny brutto, ale czas na zmiany. Zmiana jest spowodowana tym, że musimy coś zmieniać, niezależnie czy ma to sens, czy nie." 
Podobne wyjaśnienie było z likwidacją archiwum Allegro - "czas na zmiany".

oznacz moderatorów