anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ceny netto na stronach ofertowych.

Possma
#8 Zapaleniec

Co się stało i jak przywrócić aby na stronach przedmiotów pokazywane były ceny brutto zakupowe a nie ceny netto?

Zawsze była cena brutto a poniżej mniejsza czcionka ceny netto. Samoistnie coś się zmieniło i nie potrafię znaleźć gdzie to zmienić.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

skleptelbod
#8 Zapaleniec

Ceny netto są w Makro i Selgros...:) Dzięki temu obie firmy się już zwijają... Pora na Allegro??

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@skleptelbod Jestem  JDG, bez vatu, sprzedaż okazów mineralogicznych, czyli nie ma ich w tym katalogowym ścieku. Kupują lub nie, różnie, to nie jest duża sprzedaż. Od momentu wprowadzenia rozdziału na Allegro Business i zwykłe,  i wprowadzenia nowego widoku cen, NIE MAM ANI JEDNEGO ZAMÓWIENIA,. Może nie byłoby to takie dziwne, ale akurat przez ostatnie dwa tygodnie zamówienia się sypały jak rzadko u mnie, a przez ostatnie weekendy miałem do wysyłki co najmniej kilka. I nagle, od zmiany, CIACH - zero, nul. I co, mam tego nie wiązać z działaniami Allegro? 

oznacz moderatorów

BlackStorkPC
#10 Popularyzator

To jest jakaś masakra, żeby sprawdzić teraz najniższą cenę produktu po zalagowaniu na konto Biznes to jakiś horror. Komu to ma pomagać ? Czy nie można było tego zrobić jako ustawienie opcjonalne z możliwością wyboru? osobiście jako firma operuje głownie kwotami brutto i jest to kolejna spaprana rzecz która po prostu utrudnia życie. 

oznacz moderatorów

Possma
#8 Zapaleniec

Na pewno nie ma pomóc nam. Tam gdzie nie wiadomo o co chodzi...

Widać to w kompletnej niekonsekwencji robienia zakupów:

- szukasz towaru, masz ceny netto, 

- wchodzisz w koszyk - masz netto

- przechodzisz do płatności - masz... no się zastanawiałem co my tu mamy bo nagle zniknęło wszystkie netto/brutto/vaty... więc cofamy się zobaczyć ile my tu właściwie zapłacimy...

Koszmar.

oznacz moderatorów

Burlo
#1 Nowicjusz

Kurczę, Allegro - wróćcie do tego co było. Kto wpadł na ten głupi pomysł? Jest mnóstwo firm, które nie są płatnikami VAT. 

oznacz moderatorów

emydelko
#1 Nowicjusz

ceny netto aby tylko pokazać że jest tanio... niby jest tanio... kłamstwo i oszustwo zamiast obniżenia prowizji

oznacz moderatorów

THOC-TRANS
#1 Nowicjusz

Pomysły allegro wchodzą  na poziom absurdu pomijając zmianę cen na netto to jeszcze nie można płacić kartami podpiętymi do konta ...... no normalnie daję nobla za głupotę pracownika roku za te decyzję ...... gratulacje u mnie już byś szukał pracy

oznacz moderatorów