anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cenzura na allegro-gadane

^Got^
#11 Animator#

Czy też tak macie że piszecie a wam allegro cenzuruje wypowiedzi?

,,ɐʍosǝuzᴉq ɐſɔʎzǝp,, ɐzsɐu ʇsǝſ ɐʞɐʇ 'ǝᴉdnp ʍ sɐʍ ʎɯɐW :oɹƃǝllⱯ
oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

To nie odpowiedź na moj problem. Próbuje odpwoeidzieć na tego posta:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/oceny-dla-konsuktant%C3%B3w/m-p/854054/hi...

linki które się pojawiają są tylko do ALLEGRO

wulgaryzmów też nie używam, cisną się na usta po tym co zrobili, ale kulture wypowiedzi staram się zachować.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@^Got^ jakiej odpowiedzi oczekiwałeś ? spójrz na tytuł swojego wątku i treść , tu nie ma jasnowidzów , we wróżenie z fusów bawi się tylko allegro .

Sprawę konsultantów pozostawię bez komentarza , tylko Dziewczyny tu na Gadane rzeczowo podchodzą do problemu i starają się pomóc , cała reszta .... ehhh..

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

To proszę przeczytaj pytanie poniżej.

Czy też tak macie że piszecie a wam allegro cenzuruje wypowiedzi?

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Zrzut ekranu z 2024-08-22 17-23-33.png

Sam sobie odpowiem, jak wpisałem 2 zdania i później edytowałem post który się pojawił, to wyskakuje, że moderator będzie moderował... A nóż widelec napisałem coś co jest dla **piiip** niewygodne.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@^Got^ dziękuję, to jest informacja z systemu, na którym funkcjonuje Allegro Gadane i z chęcią to wyjaśnię, ale potrzebuję od Ciebie zrzutu całego ekranu z tym komunikatem. Wówczas poproszę o sprawdzenie co spowodowało, że taki komunikat Ci się wyświetlił. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Niestety nie mogę teraz tego zrobić bo to co napisałem "WYPAROWAŁO". Wątek wygląda jakbym w ogóle nic nie napisał.  A napisałem taką odpowiedz:

"

la_nika:Jeżeli chodzi o interesujące Cię wyszukanie, to gdy wpiszesz szukaną frazę w cudzysłowie, otrzymasz wyniki wyszukiwania tylko z ofertami zawierającymi dokładnie taką frazę.

Tak są wyniki 4 ofert, z czego

https://allegro.pl/oferta/fiberlogy-easy-pla-czerwony-2-85-red-0-85-kg-14611193401

To inny produkt. WINA SPRZEDAJĄCEGO!!!

A gdzie w tym wyszukiwaniu np ten produkt

https://allegro.pl/oferta/filament-fiberlogy-hd-pla-1-75mm-0-85kg-black-12838866293

A już wiem też wina sprzedającego...

la_nika:Ze swojej strony, mogę polecić pisanie tutaj na forum, mogę zapewnić, że chętnie Ci pomożemy.

Chciałbym, ale obawiam się że naprawienie tego czegoś co popełniliście to miliony wyrzucone w błoto bez żadnego researchu, na prezentacji na pewno fajnie wyglądało, jeszcze jak ktoś jakieś kolorowe slajdy rzucił :]

la_nika:W katalogu produktów, sprzedający odpowiada za połączenie oferty z katalogiem. Jeśli ma takie same parametry identyfikujące (z reguły to EAN, ale nie zawsze) to jest łączona z produktem o tym samym numerze, jeśli parametry się różnią, powstaje nowy produkt.
Nie jestem w stanie odnieść się szczegółowo do opisanych przez Ciebie ofert i ich połączeń z katalogiem, ponieważ nie wskazałaś konkretów (np. numerów ofert).

To proszę:
1. odnieść się co jest źle w że tamta oferta się nie pojawia
2. poinformować sprzedającego że jego oferta się nie pojawia bo przecież to na pewno jego wina i celowe działania żeby nie sprzedać

la_nika:Katalog produktów służy temu, aby wśród 500 milionów (!) ofert na Allegro, kupujący mogli znaleźć produkt najbardziej dostosowany do ich wymagań, w odpowiedniej cenie, stanie itp. Te informacje są widoczne w ofercie.

Tak słysze to od jakichś 2 tygodni od kiedy do pare dni zgłaszam waszym konsultantom takie buble. Ciągle słysze że to dla rozwoju i ułatwienia kupujących. Efekt jest taki że z 15-20 minut (które potrzebowałem na dość specyficzny produkt) czas wyszukiwania wzrósł do około godziny. Ale to przecież dla naszego dobra.

la_nika: Piszesz: "W podobny sposób są łączone np aukcje używane z uszkodzonymi. I jeszcze polecacie "ten sam produkt ale taniej" szkoda tylko że nigdzie nie ma że uszkodzony!!! I jeszcze bez prawa zwrotu!!!" jeśli nie ma takiej informacji, to skąd wiesz, że ten produkt jest uszkodzony i nie ma w nim możliwości zwrotu? Możesz podać przykład takiej oferty?

Obecnie nie jestem w stanie podać dokładnego numeru aukcji. Interesował mnie produkt UŻYWANY, więc włączyłem ten filtr. Pojawiło się kilkanaście ofert. Sortowałem od najniższej ceny. 1 oferta w cenie około 400zł była na pograniczu budżetu, ale po wejściu w oferte pojawiła mi się ta sama ofetra tylko taniej za coś koło 180 zł. I tylko dlatego że skojarzyłem aukcje nie kupiłem. Produkt który był "TAK SAM" który to POLECACIE. Miał jako stan przedmiotu USZKODZONY (według tego co na zdjęciach to nadawało się tylko na dawce części a nie naprawę), sprzedający opisał to również w AUKCJI jak i USTAWIŁ że nie przyjmuje zwrotu!

Prosze mi wyjaśnić czysto hipotetycznie co w przypadku gdybym to kupił? Mam bubel który moge wyrzucić, zwrócić nie mogę bo sprzedający zastrzegł? A ALLEGRO POLECA BO TAŃSZE!!!

la_nika:Przykro mi, że otrzymałeś inny produkt, niż zamawiałeś, tak jak pisałam, za prawidłowe łączenie ofert z katalogiem produktów odpowiada sprzedający, więc możesz złożyć reklamację, jeśli opis oferty lub parametry były inne, niż w produkcie, który otrzymałeś.

Szukałem cyny do lutowania. W kategorii włączyłem filtr producent CYNEL, i jako wyszukianie wpisałem 1mm. Kupiłem przedmiot odebrałem, otwieram i się okazuje że to nie 1mm, a 2mm. Sprawdzam aukcję i co i się okazuje że w opisie jak najbardziej 2mm. Ale przecież grupowanie przedmiotów działa poprawnie. TAK TYM RAZEM NIE WINA SPRZEDAJĄCEGO TYLKO MOJA. Przecież wiem że wasz bubel łączy jak mu się podoba, i nie przeczytałem po raz kolejny aukcji.

To tak podsumowując WINNI SPRZEDAJĄCY, KUPUJĄCY... u was jest wszystko OK. Zgadza się PANI? Proszę odpowiedzieć, tylko szczerze."

Możę tutaj się da umieścić i nikt nie wyrzuci.

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

NIESTETY ZRZUTU ZROBIĆ NIE MOGĘ BO TERAZ JAK TAM WCHODZĘ TO JEST PUSTKA. MÓJ POST NIE CZEKA JUŻ NA AKCEPTACJĘ TYLKO "WYPAROWAŁ"

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@^Got^ a czy post, który jak twierdzisz, zniknął - nie był czasami zdjęciem? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Nie był zwykłym tekstem z 3 linkami do aukcji na allegro albo wyszukiwań. Pojawił się odświeżyłem stronę i zniknął.

Próbowałem dodać go 3 razy i nic, za każdym razem to samo.

Nawet zedytowałem swoją odpowiedź, że nie mogę napisać i wstawiłem treść tego posta. Wtedy miałem to okno, że czeka na moderatorkę, a później zniknął. Jak coś nie tak z regulaminem wypadało by napisać co jest nie tak. Ja sam uważam, że moderatorka nie miała argumentów żeby walczyć z moimi.

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Widzi Pani, próbuje Pani zrzucić winę na użytkownika, chce milion jakichś tam zrzutów ekranu, niby chęć pomocy jest. A jak już dochodzimy do meritum to cisza. Jak temat nie wygodny to milczycie. Ja już przestałem liczyć na jakąkolwiek odpowiedź i pomoc w rozwiązaniu problemu. Widać trzeba się już powoli zacząć przesiadać do Alipociąg i Am-on.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@^Got^ Nie próbuję zwalić winy na Ciebie ani nie sugeruję, że to Twój błąd. Tak jak napisałam wcześniej jeśli mamy ustalić przyczynę pojawienia się tego komunikatu poproszę o jeden pełny zrzut ekranu, gdzie będzie widoczny wraz z wpisem, którego dotyczy. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@^Got^ znalazłam Twoje znikające wpisy. Z uwagi na to, że dodawałeś je bardzo szybko i mają dokładnie taką samą treść nasz system zablokował je za spam. Wszystkie już odblokowałam, więc są widoczne w tym wątku

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Dziękuje bardzo. Mam uwagę do tek kwestii, jak zablokował mnie jakiś bot to miło by użytkownikowi napisać informacje że komentarz czeka na moderacja i powód zablokowania. Później możliwość edycji postu bo boty czepiają się do naprawde dziwnych rzeczy. Zajmijcie się prosze tym co nie działa i można poprawić a nie psuciem czegoś co działa.

Mam jeszcze drugą prośbę prosze zostawić tylko pierwszy wpis który wysłałem. Reszte może Pani usunąć bo się bardzo bałagan zrobił.

Z góry dziękuje.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@^Got^ komunikat, który widziałeś to właśnie informacja o konieczności zatwierdzenia przez moderatora. Jeśli chodzi o Twoją drugą prośbę, gotowe. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Rozumiem, tylko że ten temat miałem dopiero przy 5 wiadomości i to tylko przez chwile, a później wiadomość i komunikat zniknęły. Moim zdaniem powinna wisieć jako oczekująca, dopóki moderator nie zatwierdzi albo odrzuci. A tak to się bałagan zrobił i ja miałem niepotrzebne nerwy i Pani miała niepotrzebną robotę żeby ustalić co i jak. Sami sobie robicie problemy :]

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Mnie zwykle tytuły zmieniają xD  Ale nawet pojedyńcze bluzgi zostawiają o ile kropkę w środku postawię xD. Tylko swój temat potem ciężko znaleźć... Bardziej mnie ta beznadziejna ankieta wpienia, też Wam wyskakuje kilka razy dziennie w trakcie pisania postów?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaG-Antyki na samym dole Allegro Gadane masz taką belkę: 

Zrzut ekranu 2024-08-22 o 20.18.12.png

Kliknij w link w ostatnim wierszu - "ustawienia plików cookies", a potem: "Ok, zgadzam się" i wówczas ankieta nie powinna się już pojawiać. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To "potem" może być trudne. Jak na to klikam to nic się nie otwiera. Nawet jak kliknę tam na to zielone cookie prawym przyciskiem myszki i otwórz w nowej karcie to otwiera się tylko ten sam temat... Żadnych ustawień czy potwierdzenia. A ankietę regularnie odrzucam i regularnie co 15-30 min znowu wyskakuje. Zresztą jak ją wypełnię to też zaraz znowu wyskakuje. Problem jest już z rok. Pamiętam, że było w  tym czasie kilka postów na jej temat i od tamtej pory nic się nie zmieniło.

oznacz moderatorów