Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed zakupem silnika rozmawiałem ze sprzedawcą - zapewnił, że silnik chodził równo i jest kompresja. Niestety silnik nie jest sprawny - brak kompresji na 1 tłoku, mizernie zrobiony rozrząd, porysowane tuleje tłoków i nagar od palenia oleju na tłokach,
Moje koszta to 4850zł za silnik i przesyłkę, 1500zł za montaż niesprawnego silnika i umówione 1000zł za zdjęcie i założenie głowicy.
Sprzedawca poczuwa się do zwrotu kosztów silnika i 500zł za zdjęcie głowicy. Jaki będzie najsprawniejszy sposób na odzyskanie reszty pieniędzy? Czy Allegro w jakiś sposób jest w stanie pomóc przy tej sprawie?
Przez wprowadzenie mnie w błąd i zakup niesprawnego silnika będę zmuszony zapłacić drugie tyle za ponowny montaż silnika.
Jak masz na to dowody to masz prawo żądać, zacznij od dyskusji, tak Allegro pomaga, zakup na zwykłym Allegro :https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa zakup na Allegro Lokalne: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
zmień mechanika skoro twój nie potrafi ocenić silnika przed zapakowaniem go do samochodu tylko montuje na rympał a potem nagle stwierdza nagar, mizernie zrobiony rozrząd (uwaga widać z zewnątrz i można sobie stan tegoż określić) i porysowane tuleje tłoków @Client:103822554 wziąć za montaż umiał jak za zboże no ale jakby określił że szajs to nie wziąłby ani złotówki za te odbimbane roboczogodziny
@Client:103822554 zakup konsumencki ? masz faktury na wymianę silnika ? może się okazać że zostanie Ci rzecznik konsumenta a potem sąd 😞
Tak zgodnie z prawem sprzedawca powinien pokryć demontaż i ponowny montaż reklamowanej części, co do głowicy itp. nie wiem w jakim celu i co to 1000 zł, skoro była ściągana głowica i widziałeś problemy na tulejach itp. po co go montowałeś ?
@Client:103822554 Załóż dyskusję, tam może pomóc Allegro wraz z AP.
Natomiast druga sprawa - silnik powinien zamawiać mechanik. Wtedy by go sprawdził przed montażem. A tak tylko problem na problemie, na który musisz marnować swój czas. A mechanik zgarnie kasę dwa razy plus demontaż.