Buty kupione dwa miesiące i po tym okresie się zepsty chciała bym je zwrócić i takie same zamówić nowe.
@dzina236 W przypadku zepsucia/uszkodzenia, to raczej reklamacja a nie zwrot.Zastanawia mnie tylko po co zamawiać drugi raz takie same buty, skoro okazały się wadliwe?
@ART_FOTO Nie wiesz po co? Nie wierzę 😄
@szymela54 Wiem ale nie powiem 🤣🤣🤣
Witaj, @dzina236.
Buty najłatwiej zareklamujesz używając dyskusji ze sprzedającym. W zakładce Moje zakupy wybierz opcję [zgłoś problem] na górze strony lub wyszukaj konkretne zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję – przejdź do szczegółów tego zamówienia i kliknij [zgłoś reklamację lub problem]. Wybierz, czego dotyczy dyskusja, a w kolejnym kroku wskaż powód dyskusji. Zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście, w zależności od wybranego wcześniej rodzaju zgłoszenia. Opisz wadę butów i dodaj, że domagasz się wymiany na buty wolne od wad.
Sprzedawca ma 24 godziny na odpowiedź i 14 dni rozpatrzenie reklamacji. Jeśli nie rozpatrzy Twojej reklamacji w tym czasie albo nie zaproponuje bezpłatnego odbioru wadliwego towaru, Twoje roszczenie będzie uznane z mocy prawa i otrzymasz zwrot zapłaconej ceny razem z kosztami dostawy. Jeśli sprzedawca będzie się ociągać z uznaniem swojej odpowiedzialności za wadliwy towar, zamknij dyskusję koniecznie jako nierozwiązaną i zgłoś się po rekompensatę z Allegro Ochrony Kupujących. Szczegółową instrukcję znajdziesz na tej stronie: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-ochrona-kupujacych/co-zrobic-aby-dostac-rekompensate...
Pozdrawiam.
@dzina236 nie można zwrócić butów kupionych 2 miesiące temu, można je zareklamować tylko nie wiem po co kupować kolejny raz buty co się rozwaliły w dwa miesiące no chyba, że się je zajeździło nosząc 24/7
@az1rael Sugerujesz, że kupująca nie ściągała butów do spania? 🤣
albo były tak dobre by je kupić drugi raz mimo, że się rozwaliły w 2 miesiące albo tak słabe, że się rozpadły i nie widzę sensu po co kupić je drugi raz @ART_FOTO jakieś drugie dno w tym musi być
@az1rael Biorąc pod uwagę obowiązujące prawo i bycie cwaniakiem, można pod koniec gwarancji producenta być w posiadaniu praktycznie nowych butów. 😁
@ART_FOTO nie do końca bo jest jeszcze art 6kc a jak ktoś się uprze sprawe do sądu dać to musi udowodnić swoją tezę z pozwu