anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wstrzymany wniosek w ramach Allegro Ochrony Kupujących

Anetta27x
#2 Obserwator

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 
Dzień dobry, zostałem oszukany na allegro lokalnie, w skrócie przedmiotem ogłoszenia było konto w pewnej grze, zdjęcie konta było jedynym zdjęciem ogłoszenia, po zakupie otrzymałem całkiem inne, nic nie warte konto. Sprzedający upierał się, że to moja wina i nigdzie nie napisał, że sprzedaż dotyczy konta ze zdjęcia. Rozpocząłem dyskusję allegro, trwała 14 dni, po prośbie allegro o ustosunkowanie się do dyskusji sprzedający nie napisał nic przed 14 dni, przez co mogłem stworzyć wniosek o zwrot pieniędzy. Wczoraj otrzymałem wiadomość o następującej treści "Zgodnie z Regulaminem Allegro Ochrony Kupujących, w sytuacjach budzących wątpliwości, możemy poprosić Cię o dostarczenie dodatkowych dokumentów. W tej sprawie potrzebne będzie potwierdzenia zgłoszenia sprawy na policję. Udaj się na komisariat policji i złóż zawiadomienie. Policja powinna wystawić Ci dokument potwierdzający przyjęcie zgłoszenia. Prześlij jego skan w odpowiedzi na tę wiadomość. Dzięki temu będziemy mogli ponownie zająć się Twoim wnioskiem."
Czy istnieje możliwość odzyskania pieniędzy bez zgłaszania sprawy na policję, a jeśli koniecznie musze to zrobić, to czy Policja ma obowiązek przyjęcia takiego zgłoszenia. Ewentualnie czy w razie przyjęcia takiego zgłoszenia i przesłania przeze mnie dowodu, pieniądze zostaną zwrócone? Mowa tutaj o 250zł. Nr wniosku: 309871-1765901454
Numer zamówienia: (9688abb4-e85a-438b-be1a-a7f045d62a5c)

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@Anetta27x program ochrony kupujących jest w pełni uznaniowy i allegro może pieniądze wypłacić a może nie wypłacić 🙃 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Anetta27x Tak- zgodnie z zasadami możemy poprosić o dodatkowe dokumenty. (np. zawiadomienie na policji)

Jeśli jest podejrzenie oszustwa wniosek może zostać wstrzymany.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Anetta27x a co się robi jak ktoś uważa, że ktoś go oszukał? Ja bym zgłosił taki fakt na policję.

oznacz moderatorów