Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,niestety sprzedawczynia chce pójść na drogę sądową bo nie opłaciłam za aukcje na zwykłym allegro, już nie będę opisywać jaki byk problem chciałam po prostu zrezygnować z licytacji i w ogóle ale z pania nie mogłam się dogadać, minął już tydzień gdy nie opłaciłam za licytacje A to zaledwie 70 zł no i by doszły koszty wysyłki, więc pani napisała o sprawie do allegro ,tam poinformowali ją gdzie się dalej kierować, i ta pani mi pisze że tej sprawy nie zostawi, i moje pytanie czy jak założy pozew do sądu czy ja muszę też uczestniczyć w tej sprawie? Bo wiadomo jestem na przegranej pozycji bo zerwała umowę kupna-sprzedaży , wiadomo nie jest to na rękę jeszcxe jeździć po sądach ileś tam km, i w ogóle , no ale pani jest nie ugieta, jeszczcze czekam na odp zaproponowałam że jej zapłacę ta sumę i nie chce za to nic oprócz już zakończenia tej sprawy
@Client:39586650 Daj nr tej wygranej licytacji.
Może w wigilję warto przemówić ludzkim głosem?
@krejzole To co masz do powiedzenia w tym czasie?
@Client:39586650 Że zapytam: po co brałaś udział w licytacji, skoro nie miałaś zamiaru płacić i zepsułaś komuś aukcję? Nie wiesz dlaczego ktoś coś wystawia. Może gwałtownie potrzebuje pieniędzy? Tak, sąd może Cię zmusić do sfinalizowania transakcji i prócz 70 zł zapłacisz kilkaset złotych kosztów sądowych. Tak się może stać jeśli kupiłaś od osoby prywatnej. Jeżeli od firmy, nic Ci nie grozi.
Tutaj nie chodziło że od razu nie chciałam zapłacić źle zrozumiałam aukcję,niedoczytalam, i za szybko wcisnelam licytuj i chciałam się wycofać no ale co zrobić jak się pani nie zgodziła teraz spowrotem wystawiła ta aukcję
@Client:39586650 To prawnie zawarta umowa. Za taką kwotę raczej nie pójdzie do sadu (jeśli nie jest zawizięta) - spróbuj sie dogadać, np zaproponuj opłacenie prowizji ?
Od razu jej zaproponowałam prowizję gdy chciałam zrezygnować to od razu u tej pani nie wchodziło w gre,teraz czekam na jej odpowiedź zapłacę jej te 70 zł żeby dała sobie spokój mam nadzieję że teraz się zgodzi
@Client:39586650 Nie przejmuj się tym, z uzasadnionych powodów z każdej umowy można się wycofać, nikt do sądu nie pójdzie - to dziecinada 🙂
A tutaj też odpowiadają Ci niemal sami sprzedawcy, dlatego takie komentarze 🙂
Nom wychodzę z założenia że jak zaistnieje tak sytuacja to można się dogadać:) tylko różni ludzie są
@Client:39586650 Jeżeli piszesz tak jak było i próbowałeś się dogadać, nie pójdzie do sądu, za mała kwota. Zastanów się nawet jakby poszła(nie pójdzie) to zyska, nic. Napisz jej że przepraszasz, pomyliłeś się i koniec. Oczywiście czytaj przy następnych licytacjach, zakupach.
@Client:39586650 Moim zdaniem do żadnego sądu nie pójdzie, nie daj się zastraszyć 🙂
Na Allegro wielu straszy sądami za różne bzdury, ale oni tylko straszą 🙂 Armaty przeciwko komarom wytaczają, śmieszne to 🙂
xyz96 Zobowiązujesz się ze Jak dojdzie do Sądu z własnej kiszeni pokryjesz koszty Client:39586650 ?
@aragil Oczywiście 🙂
@xyz96 Nie daj się zastraszyć. Jasne, niech się nie boi i po kolei psuje wszystkim aukcje. Ot, tak, dla zabawy, bo może.
@xyz96 I ani słowa na temat postępowania kupującego ?🤔 nic o dyskusji? złym sprzedajacym który chce zapłatę?🤔
Mam nadzieję że nie pójdzie, no ale różni ludzie są, może chce zwyczajnie zrobić na złość, tłumaczyłam jej ze źle zrozumiałam aukcję nie że specjalnie koniec licytacji i ja nic się nie odzywam że nie chce tego przedmiotu z aukcji ja od razu napisałam że chciałbym się wycofać, eh ale mogłam zapłacić i teraz by się człowiek nie zastanawiał czy ona pójdzie do sądu czy nie ,już nie sądziłam że Play nie się o głupie 70 zł
A kto tu komu robi na złość?
@Client:39586650 Nie sądzę, by poszła do sądu. Na przyszłość czytaj uważnie opisy i pomyśl dwa razy, zanim zalicytujesz.
Tak, sprzedawca może skierować sprawę do Sądu.
Jak sprawę dojdzie do Sadu @xyz96 nie pokryje twoich kosztów sądowych i nie będzie zamiast ciebie jeździła na rozprawy.😄