Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Niedawno zamówiłem figurkę z Chin, ale jak przyszła to miała na sobie wiele wgnieceń i przebarwień. Bez chwili zastanowienie postanowiłem ją zwrócić. Paczkę odesłałem , a po 14 dniach nadal nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Figurka kosztowała mnie aż 200zł , a przyszła w tak fatalnym stanie. Napisałem, że produkt przyszedł inny niż zamówiony. Proszę o szybką odpowiedź.
Zrobiłeś zwrot czy reklamację?
zwrot
Zerknij , może przesyłka jeszcze nie dotarła do sprzedawcy ,ma prawo wstrzymać zwrot środków do powrotu towaru .
Do Chin to może iść ponad 2 tygodnie czasu 🙂
Jeśli napisałeś jeszcze po polsku to chińczycy nie wiedzą czego chcesz 😄
Powinien zwróci niezwłocznie ale wg prawa ma 14dni od chwili odstąpienia od umowy zakupu a wg Allegro 7dni od chwili otrzymania zwrotu, nie musi mieć zwrotu wystarczy że masz dowód nadania zwrotu.
Jeszcze pytanie, jak chińczycy podchodzą do zwrotów i reklamacji. Może trzeba trochę pomedytować? Z tego może coś wyniknąć - np. przemyślenia nad różnicą pomiędzy zwrotem, a reklamacją. Ale to już nie moja działka.
I nic mu ten dowód nadania zwrotu nie da bo poza granicami polski nie da się namierzyć paczki gdzie się akurat znajduje. Więc 7dni od otrzymania zwrotu przez sprzedawcę będzie szło wiecznie. A paczka na Chiny idzie do 6 tygodni
Zadaj sobie pytanie? czy warto kupować z wysyłką z Chin? teraz zapytaj Allegro jak do tego ma się ich regulamin.