Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam produkty na allegro i następnego dnia zadzwonili do mnie że produkt który zakupiłam ma inną cenę niż normalnie i zdecydowałam się anulować zakup. Otrzymałam pieniądze ale cały czas widzę w zakupach że produkty są w przygotowaniu. I co ja mam teraz zrobić skoro produktu nie mam a mam go zwrócić.
Pozdrawiam
@Alajestem96 Podaj mi proszę o jakie zamówienie dokładnie chodzi, ale dlaczego masz zwracać produkt, którego nie otrzymałaś?
@_HolaOla_
ale dlaczego masz zwracać produkt, którego nie otrzymałaś?
Dlatego, że po wypełnieniu formularza zwrotu na Allegro z opcją odstąpienie - istnieje ustawowy (Art. 34 Ustawy o Prawach Konsumenta) obowiązek zwrotu rzeczy do sprzedawcy w ciągu 14 dni, a Allegro nie edukuje w tym zakresie kupujących doprowadzając ich do podejmowania nierozsądnych decyzji.
Skoro anulowałaś to nie musisz nic robić, ale po co anulowałaś, zapłaciłaś więc sprzedający musiał ci wysłać towar, jak sprzedający otrzymał środki musi ci je zwrócić.
@Alajestem96
Prawdopodobnie nie anulowałaś zakupu, ale wypełniłaś formularz zwrotu w którym zadeklarowałaś odesłanie rzeczy (zwrot) po odstąpieniu od Umowy.
Niepotrzebnie dałaś się namówić na próbę (nieudaną) anulowania zakupu, a formularza zwrotu lepiej nie wypełniać przed otrzymaniem przesyłki (tak aby można było rzecz odesłać w przewidzianym prawem terminie 14 dni).