anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co mam zrobić?

zieleWzW
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry

Zrobiłam zwrot produktu zakupiony na allegro. Wykupiłam kuriera DPD który w dniu 19.11.2025 miał odebrać ode mnie przesyłkę naklejając etykietę którą miał przywieżć. W dniu 19 listopada o godz. 8:30 otrzymałam sms że kurier odbierze paczkę. Dzwoniłam do kuriera o 9:05 ale ciągle włączała się poczta.  Cały dzień czekałam na kuriera. O godz.16:30 ponownie zadzwoniłam do kuriera a on na beszczelniaka powiedział , że  anulował odbiór przesyłki bo nikogo nie zastał. W domu byłam razem z dorosłą córką i oczekiwałam na kuriera cały dzień.. Jest to paczka sporych gabarytów dlatego też zapłaciłam i zamówiłam kuriera do domu.

Zadzwoniłam do centrali DPD a oni mają to w czterech literach i powiedzieli , że mogę sobie jeszcze raz wysłać paczkę a koszty wysyłki ich nie obchodzą. Nie wywiązali się z usługi za którą zapłaciłam.

Nr przesyłki to    0000039479347T

kurier to Erwin

tel do kuriera  [edytowano]

tel do mnie [edytowano]

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@zieleWzW 

Zgłosiłem sprawę dalej. Otrzymasz odpowiedź mailowo w zgłoszeniu nr 56003145.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@zieleWzW

Jak etykieta została opłacona, to nadal jest ważna. Nie musisz zamawiać nowej przesyłki i za nią płacić.

A do tego, co powiedzieli na infolinii, to prawda, możesz jeszcze raz wysłać paczkę (stworzenie etykiety oraz nadanie, to dwie odrębne czynności). Przecież nie powiedzieli, że możesz wykupić nową przesyłkę, tylko że możesz jeszcze raz wysłać przesyłkę.

oznacz moderatorów