Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Dostalam wiadomosc na messengerze z prosba o numer telefonu do konkursu. Niestety zorientowalam sie dopiero jak juz podalam. Dostalam wiadomosc sms i wynika jakby konkurs allegro byl.Nie odeslalam kodu takze zapewne nie mogli zalozyc konta na allegro, poczytalam forum i zglosilam sprawe na adres phishing ktory znalazlam tutaj na forum. Ale nie daje mi to spokoju. Dostalam odpowiedz ze przyjeli zgloszenie ale roznoczesnie jakis meil z adresu internal jakos tak i wiadomosć po angielsku, że nie liga przyjąć meila bo nie maja miejsca na dysku czy coś takiego i jakieś długie kody. A poza tym może ktoś wie co mogą robić z samym numerem telefonu. Czy moga go wykorzystać gdzies. Czy mam zmienic hasła wszedzie gdzie go mam? Czy w ogole go zmienić i zdezaktywować bo wiadomo teraz numery są rejestrowane. Ostatnio na innym komunikatorze od razu sie zorientowałam, że coś jest nie tak a teraz o jeden etap za daleko i się martwię. To mój główny numer i go wszędzie używam.
Samo podanie numeru telefonu nie powinno ci zaszkodzić o ile nie będziesz wchodzić i odpisywać na podejrzane wiadomości które do ciebie mogą przychodzić . Najlepiej jakieś niby konkursy ,ankiety czy promocje dobrze sprawdzić zanim się coś kliknie.
To jest próba oszustwa, jak nic poza nr nie podałeś to nic Ci nie ukradną, ale bądź uważny.