anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co mi grozi po podaniu numeru telefonu

sati1286
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Dostalam wiadomosc na messengerze z prosba o numer telefonu do konkursu. Niestety zorientowalam sie dopiero jak juz podalam. Dostalam wiadomosc sms i wynika jakby konkurs allegro byl.Nie odeslalam kodu takze zapewne nie mogli zalozyc konta na allegro, poczytalam forum i zglosilam sprawe na adres phishing ktory znalazlam tutaj na forum. Ale nie daje mi to spokoju. Dostalam odpowiedz ze przyjeli zgloszenie ale roznoczesnie jakis meil z adresu internal jakos tak i wiadomosć po angielsku, że nie liga przyjąć meila bo nie maja miejsca na dysku czy coś takiego i jakieś długie kody. A poza tym może ktoś wie co mogą robić z samym numerem telefonu. Czy moga go wykorzystać gdzies. Czy mam zmienic hasła wszedzie gdzie go mam? Czy w ogole go zmienić i zdezaktywować bo wiadomo teraz numery są rejestrowane. Ostatnio na innym komunikatorze od razu sie zorientowałam, że coś jest nie tak a teraz o jeden etap za daleko i się martwię. To mój główny numer i go wszędzie używam.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Samo podanie numeru telefonu nie powinno ci zaszkodzić o ile nie będziesz wchodzić i odpisywać na podejrzane wiadomości które do ciebie mogą przychodzić . Najlepiej jakieś niby konkursy ,ankiety czy promocje dobrze sprawdzić zanim się coś kliknie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To jest próba oszustwa, jak nic poza nr nie podałeś to nic Ci nie ukradną, ale bądź uważny.

oznacz moderatorów