Ja tam nie rozumiem tego. Codziennie dostaję maile, że jakieś oferty wystawili w Allegro biznes. Dostawałam je nawet wtedy jak przez tydzień nie wystawiałam wcale normalnych ofert z fakturą, więc o co kaman? Sobie tak stare oferty raz dorzucają, raz zdejmują czy co? Dla mnie to czysty spam, gdyby chociaż w tym mailu podawali o które konkretnie oferty chodzi...
@RED Żłobek może kupić na fakturę, na zapotrzebowanie , właścicielem żłobka może być JDG
@Client:35386082 warunki publikacji ofert na Allegro Business to:
- konto firmowe
- firma jest zarejestrowana w jednym z krajów Unii Europejskiej
- wysyłka z krajów, gdzie Allegro prowadzi swoją platformę sprzedażową (Polska, Czechy, Słowacja, Węgry) lub z One Fulfillment by Allegro
- oferta sprawdzona, połączona z Katalogiem produktów Allegro i opublikowana na allegro.pl lub udostępniliśmy na allegro.cz
- wystawianie faktury VAT i w ofercie ustawiona stawkę VAT zgodnie z krajem, z którego wysyłasz towar lub oferta z parametrem faktura VAT-marża i bez VAT – dla nich stawka VAT nie jest wymagana.
Oraz, co ma znacznie w wyszukiwaniu, o którym piszemy w tym wątku - na Allegro Business nie możesz sprzedawać w kategoriach:
Urządzenia medyczne,
Leki weterynaryjne bez recepty,
Mleko Początkowe,
Alkohol,
Alkohol free.
@la_nika
dziękuję 🙂
@la_nika a czemu podajesz, że są wykluczone mleka początkowe,? Przecież wiele kobiet . świeżo upieczonych mamuś, nie ma pokarmu, albo niemowlę ma problemy ze ssaniem, to co? głodne ma być? Nie zgadzam się. Matka ma 20 km do apteki, która akurat nie ma mleka , a kurier do domu podwiezie na następny dzień.
@AptekaNatolinska Ostatnio kiedy wyszukiwarka działała jako tako to było tak około 5 lat temu, albo jeszcze dawniej. Szukając ( czasem, coraz rzadziej ) czegokolwiek otrzymuję po kilka stron wyników w ogóle nie związanych z szukaną frazą a jeżeli już coś się znajdzie to najczęściej to czego szukam odnajduję na stronie ostatniej lub przedostatniej.Mechanizm wyszukiwania jest tak prosty że nie ma możliwości przypadkowego " skopania " go, więc na 95% jest to działanie celowe.
Hej 🙂
Szukałem zestawu LEGO 10913 i w wyszukiwarce Allegro najtańsza oferta, jaką znalazłem, to 114,98 zł.
Tymczasem zupełnie przypadkiem trafiłem na tę ofertę:
https://allegro.pl/oferta/lego-duplo-pudelko-z-klockami-10913-11707569491
Cena jest niższa, a mimo to w ogóle nie pojawiła się w wynikach wyszukiwania 🤔
Czy ktoś wie, dlaczego taka oferta nie jest uwzględniana w szukajce?
@Azenis a w której Allegro więcej zarobi z prowizji ?
@kostas11 To nie ma nic wspólnego z wyszukiwarką. 🙄
@w_kiwi jak nie, kłania się widok katalogowy a nie produktowy ( tu by ładnie przesortowało ) dalej jest to wyszukiwarka która wprowadza w błąd, powoli, powoli kupujący łapią że przepłacają 😄
@Azenis Ta oferta jest widoczna, tylko musisz rozwinąć wszystkie oferty danego produktu, klikając przycisk "pokaż x ofert" i wybrać filtrowanie "od najtańszej".
@Azenis to sławetny widok produktowy, który "ułatwia" wyszukiwanie na Allegro 😉
jak klikniesz przycisk zaznaczony strzałką znajdziesz tą swoją ofertę i jeszcze tańsze także
@Azenis i jak się z tym czujesz?
że ktoś chciał wyzyskać Twój błąd lub niewiedzę?
użyj gogla by dowiedzieć się czym jest działanie polegające na wprowadzeniu kogoś w błąd lub wykorzystaniu jego błędu/niezdolności do rozumienia działań, aby skłonić go do niekorzystnego rozporządzenia mieniem (np. oddania pieniędzy, podpisania umowy) w celu uzyskania korzyści majątkowej;
a jak obejrzysz to co wkleił @ja_Nitka
to stwierdzisz, że pod strzałką jest celowo ukryte coś innego,
a i w kółku sugerujące dostawę przed świętami, mówi nie o czasie przyszłym tylko o przeszłym "przewidywanej dostawie na podstawie wcześniejszych innych wysyłek sprzedającego"
więc wróć do powyższego szukania w googlu czym jest takie działanie
Cześć, zauważyłem, że od dłuższego czasu wyszukiwarka nie działa tak jak powinna, zwłaszcza z przedmiotami związanymi z motoryzacja... Wpisuje "DT 125 lampa" i dostaje 9000 wyników z lampami do przyczep, do Renault, do ciągników ale nie to co szukam. Niestety jest to notoryczne... Jak to obejść, naprawić?
@PrzemekSztandera możesz albo wpisać szukaną frazę w cudzysłowie, wtedy pokażemy na liście tylko te oferty, które mają te słowa w tytule (w przypadku frazy "DT 125 lampa" to się nie sprawdziło) albo dodać więcej informacji o szukanym produkcie np. Yamaha DT 125 lampa (wtedy wyniki wyszukiwania są konkretniejsze).
Zgodnie z podpowiedzią dodałem w cudzysłowie "Yamaha DT 125 lampa" i już mam "jedynie" 1500 wyników, gdzie większość to jakieś uniwersalne lampy, błotniki z lampa nie wiadomo do czego i inne badziewia
@PrzemekSztandera musisz użyć Google 😉
https://www.google.com/search?q=site%3Aallegro.pl+"Yamaha+DT+125+lampa"&newwindow=1&client=opera&hs=PR&sca_esv=2321425f395f450e&sxsrf=AE3TifPwwnYQh_TuMa0UiVEj-0Jvjgc0ig%3A1762456908263&ei=TPUMaf7rD8ClwPAPm7258Qg&ved=0ahUKEwj-wcvPn96QAxXAEhAIHZteLo4Q4dUDCBE&uact=5&oq=site%3Aallegro.pl+"Yamaha+DT+125+lampa"&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiJXNpdGU6YWxsZWdyby5wbCAiWWFtYWhhIERUIDEyNSBsYW1wYSJIyxZQmhNYmhNwA3gAkAEAmAGmAaABpgGqAQMwLjG4AQPIAQD4AQGYAgCgAgCYAwCIBgGSBwCgBy2yBwC4BwDCBwDIBwA&sclient=gws-wiz-serp
@PrzemekSztandera wyszukiwarka Allegro już dawno nie działa, ja ostatnio szukałem lamp do DT-75 i tez nie znalazłem😉
No właśnie to się głównie dzieje przy częściach motoryzacyjnych. Dawniej było elegancko, teraz bieda...