Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam otwarty limit kredytowy w Paribas w związku z zakupem z płatnością na raty "Od.Nowa". Jest już w wiekszości spłacony, ale chciałem go ponownie wykorzystać. Po rozmowie ze sprzedawcą interesującej mnie oferty wyszło, że może on tylko włączyć opcję "raty zero" i nie ma kontroli nad niczym innym, a niestety po włączeniu tej opcji widoczne są tylko raty PayU jako "raty zero".
Co poszło nie tak? Nie chcę sprzedawać swoich danych do kolejnego banku, wolałbym kontynuację obecnego limitu...
Pewnie próbujesz kupić coś z Chin. Jeśli tak, to rat Od.nowa nie będzie.
@EllAdRizs Zakup spoza UE. Sprwdz dokładnie ofertę.
@EllAdRizs Problemem mogą być pieniądze. Być może masz jakieś zaległości. Tutaj nikt Ci tego nie wyjaśni, zapytaj Allegro; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=03326446-3f17-47ae-adf1-2d52e1419d5a Najszybciej będzie na czacie.
@EllAdRizs Podaj mi proszę numer oferty, o którą chodzi.
@_HolaOla_ 9703363974
W tej ofercie są dostępne raty Od.nowa. Musisz mieć jakieś zaległości finansowe, dlatego u Ciebie nie ma tej opcji.
@xyz96 nie jest to możliwe, bo spłacam dwa lub trzy razy większe kwoty, niż ustaliłem na początku, żeby zamknąć poprzednie raty dużo wcześniej.
@EllAdRizs Poczekaj @_HolaOla_ sprawdzi i się wyjaśni.
@EllAdRizs Dziękuję, skonsultuję tę kwestię z odpowiednim zespołem i jutro wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@EllAdRizs Mam jeszcze jedno pytanie, czy chcesz kupić jedną czy więcej sztuk z tej oferty?
@_HolaOla_ jedną sztukę, ale Twoje pytanie mi nasunęło pomysł - czy możliwe, żeby ta opcja nie była widoczna dlatego, że mam na koncie ratalnym dostępny limit mniejszy o kilka złotych? Dokładniej o połowę kwoty przesyłki, bo na sam towar mi starczy 🙂
Myślałem, że mogę ustalić, ile chcę zapłacić od razu przy zakupie jako pierwszą wpłatę, a ile ratalnie...?
@EllAdRizs Miałam inne podejrzenia, ale jedna sztuka wyklucza ten powód, więc abym mogła odpowiedzieć na Twoje pytanie, daj mi proszę jeszcze czas na dokładne skonsultowanie tej sytuacji.
@EllAdRizs Tak jak obiecałam, wracam do Ciebie z informacją. Zgadza się, ta opcja rat od nowa nie jest tutaj dostępna, ponieważ limit musi pokrywać koszt koszyka, czyli zakup + koszt dostawy (jeżeli taki występuje). Dlatego w tym przypadku możesz podwyższyć limit w banku albo spłacić te kilka, brakujących zł.
@_HolaOla_ dziękuję, to się nazywa moderacja na wysokim poziomie 🙂
Mam dzisiaj dokładnie ten sam problem, mam dwa produkty w koszyku, oba wysyłka z Polski, w limicie mam dostępne 2900 zł a koszt produktów z koszyka to 290 zł i nie mogę kupić na przyznany limit, nie mam zadłużeń względem rat...
Podłączę do pytania autora wątku bo mam również podobny problem. Raty Od.Nowa niedostępne chociaż limit jest nienaruszony, tylko raty zero albo PayU. Czy to jakiś problem techniczny? Pozdrawiam.