anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się stało ze sklepem Motostacja?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Szary235
#8 Zapaleniec

Sklep motostacja zawiesił działalność wiec czemu dalej sprzedaje na allegro?

oznacz moderatorów
137 ODPOWIEDZI 137
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Allegro nie jest bez winy i tylko pytanie czy poczuje odpowiedzialność i anuluje transakcje Allegro Pay które nie mają racji bytu przez nie dostarczenie towaru.

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@jarasnet 

Chłopie wróć na Ziemię.

Zapoznaj się z regulaminami i przysługującymi Ci prawami, a potem się do nich dostosuj.

Jak będziesz myślał "życzeniowo" to obudzisz się z komornikiem na karku i brakiem możliwości zaciągnięcia kredytu w przyszłości.

Obwiniasz Allegro, że dopuściło do takiej transakcji, ale co Ty zrobiłeś zanim kupiłeś w firmie Motostacja? Sprawdziłeś ją inaczej niż na Allegro? Zobaczyłeś że od lat przynosi straty i balansuje na granicy niewypłacalności? Nie. Bo nie musiałeś. Bo Allegro "zwolniło" Cię z tego obowiązku gwarantując bezpieczne zakupy i na siebie biorąc odpowiedzialność, z tym że nie tak jak Ty tego chcesz, ale tak jak stanowi regulamin. A regulamin nigdzie nie wspomina o tym, że w przypadku nieudanego zakupu Allegro umarza "z automatu" Twoje zobowiązania wobec kredytodawców.

Marek.

oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Twoich bredni nie da się czytać człowieku. Płacą ci za tą grafomanię? W moto stacji kupuję od około 8 lat i nigdy nie miałem z nimi problemu. Jak na razie to ty tu straszysz ludzi bo moderacja nabrała wody w usta.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jarasnet  przewiń w dół posta, tam masz odpowiedz od Nicol

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@jarasnet 

Jeśli "pijesz do mnie" to czas pokaże, kto z nas miał rację.

Za moją "grafomanię" NIKT MI NIE PŁACI, tak jak nikt nikogo nie zmusza do jej czytania.

Żyjemy w wolnym (ponoć) kraju i każdy może sobie pisać wszystko (prawie) i czytać co zechce.

A moderatorzy wielokrotnie się w tym wątku wypowiadali, także w kwestii spłaty Allegro Pay.

Jak ktoś chce, to znajdzie...

Z wyrazami szacunku. Marek.

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Czaraj 

I po co straszysz ludzi? Mało mają problemów? Skąd wiesz że Ci co kupili na Allegro i płacili inaczej niż kartą, to nic nie dostaną, lub w najlepszym przypadku nie dostaną 100%.

Ty jesteś jakąś "wróżką" że znasz przyszłość?

A może to Ty rozpatrujesz i odrzucasz wnioski o odszkodowanie od Allegro?

Jak nie, to nie mąć ludziom w głowach i nie pisz głupot.

Oczywiście, że ci co płacili kartą są w lepszej sytuacji, bo mają "zabezpieczenie" z dwóch stron - od wystawcy karty i od Allegro.

Ale w tym przypadku samo Allegro też wystarczy. Jeśli komuś by nie wypłacili to ich PR i slogan o bezpiecznych zakupach na Allegro legły by w gruzach, a na to tak duża firma nie może sobie pozwolić.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
Czaraj
#7 Wielbiciel

Jak na razie nie widzę na Koncie KK obciążenia ta transakcją a 2 dni minęło, nie ,a żadnych oczekujących też przez Allegro Poznań, wiec wygląda na to że Allegro jednak nie wykonało realizacji płatności za operacje 7 października.

oznacz moderatorów
PARTNER058
#8 Zapaleniec

W niedzielę ich strona działała bo ja robiłem zakupy

oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Dziś Google zablokowała możliwość wystawiania komentarzy dla tego miejsca 

https://maps.app.goo.gl/8VndAssKtFfNiE3LA

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@Bartek3472 Jeśli założyłeś już dyskusję, poczekaj na odpowiedź sprzedawcy. Ma na to 24h. 

Jeśli po tym czasie nie otrzymasz informacji kliknij w dyskusji "poproś o pomoc Allegro". Nasz doradca włączy się do rozmowy i Ci pomoże. 

Bez stresu 😉 Jeśli nie porozumiesz się ze sprzedawcą i dyskusja zostanie nierozwiązana możesz wnioskować o zwrot pieniędzy z AOK. (Allegro Ochrona Kupujących) 

Więcej informacji znajdziesz na ten stronie

@jarasnet Podobna sytuacja jest u Ciebie. 🙂 Jeśli chodzi natomiast o Allegro Pay- to jest Twoje zobowiązanie. Masz czas na spłatę i dokładny harmonogram. Jeśli wniosek o zwrot pieniędzy (AOK) zostanie zaakceptowany, otrzymasz zwrot środków. Na Twoim miejscu nie zwlekałabym ze spłatą umowy Allegro Pay, aby uniknąć windykacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Bardziej martwicie się by Wam się kasa zgadzała niż o poszkodowanych klientów. Windykacja nikomu nie grozi bo dopóki nie ma wyroku nakazowego (który z resztą jednym zdaniem na papierze się unieważnia), nikt za niezrealizowaną transakcję płacić nie będzie. Windykacja to jest straszak nie mający umocowania prawnego.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jarasnet masz kredyt Pay, musisz go spłacić, to że towaru nie masz nie ma tu znaczenia, dostaniesz zwrot z Allegro Ochrony lub sprzedawcy to będziesz miał nadpłatę i Ci ją zwrócą, jak nie spłacisz w terminie Pay to będą odsetki i blokada dożywotnia Pay 😞 

#9 Pomysłodawca

Dożywotnia blokada czyja? O moje życie się obawiasz czy platformy? Obawiam się ze pożyję dłużej niż Allegro na którym jestem już 25 lat. Obecnie jakaś hipotetyczna blokada możliwości zakupów ratalnych jest najmniejszym problemem. To jest chwilowa fanaberia platformy lub obecnego kredytodawcy, których było tu już bardzo dużo. Najwyższy czas ponieść konsekwencje własnych błędów... Ale nie, czekaj, to Allegro, oni nie popełniają błędów! Woda na młyn dla pana Brzoski.

oznacz moderatorów
Czaraj
#7 Wielbiciel

A jednak Allego pobrało sobie kasę 7 października.

Serwis www Motostacja już nie umożliwiał dnia 5 października po rejestracji zrobienia zakupów, dzisiaj mi odpisali że "Maja tymczasowe problemy" :).

oznacz moderatorów
PARTNER058
#8 Zapaleniec

Ja 05.10 zrobiłem u nich zakupy

oznacz moderatorów
Client:67075078
#1 Nowicjusz

Witam mam problem z wymienionym wyżej sklepem, zamówiłem u nich zestaw olei i filtrów po czym dostałem po 2 dniach od nich wiadomość że firma jest w trakcie upadłości, więc zgłosiłem zwrot lecz allegro wymaga ode mnie odesłania towaru który nawet nie został do mnie wysłany. Co w takiej sytuacji zrobić? Dodam że sprzedawca nie odpisuje na wiadomości

oznacz moderatorów
la_nika

@Client:67075078 nie musisz odsyłać żadnego zamówienia. Sprzedający powinien zwrócić Ci wpłatę. W prowadzonej dyskusji, poproś o pomoc pracownika Allegro.
Nie martw się, pomożemy Ci odzyskać wpłatę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Jestem po rozmowie telefonicznej z Allegro. Sytuacja jest szczególna, co przyznał pracownik w rozmowie. W rozpoczętej dyskusji mam link do wniosku Allegro Ochrona Kupujących ale będzie on aktywny dopiero 14 października. Z godnie z sugestią zrobiłem zwrot towaru. Tylko że opcja zwrotu zawiera błędy merytoryczne! Jako przyczynę zaznaczam "opóźnienie dostawy", czyli nie mam towaru a formularz mi się zapytuje jak go chcę zwrócić! Podczas rozmowy sugerowano bym podczas zwrotu podał numer konta do zwrotu środków. Tylko gdzie mam go podać? Tam nie ma takiej opcji.

oznacz moderatorów
PARTNER058
#8 Zapaleniec

Wczoraj zgłosiłem mailowe odstąpienie od umowy, wczoraj dostałem info że mogę czekać do miesiąca na towar albo zrezygnować z zakupu, dziś dostałem przelew na konto

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@PARTNER058 

Informacja o przelewie ze zwrotem środków dotyczy zakupu przez ich stronę internetową, czy za pośrednictwem Allegro?

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów