anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się stało ze sklepem Motostacja?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Szary235
#8 Zapaleniec

Sklep motostacja zawiesił działalność wiec czemu dalej sprzedaje na allegro?

oznacz moderatorów
158 ODPOWIEDZI 158
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jarasnet masz kredyt Pay, musisz go spłacić, to że towaru nie masz nie ma tu znaczenia, dostaniesz zwrot z Allegro Ochrony lub sprzedawcy to będziesz miał nadpłatę i Ci ją zwrócą, jak nie spłacisz w terminie Pay to będą odsetki i blokada dożywotnia Pay 😞 

#9 Pomysłodawca

Dożywotnia blokada czyja? O moje życie się obawiasz czy platformy? Obawiam się ze pożyję dłużej niż Allegro na którym jestem już 25 lat. Obecnie jakaś hipotetyczna blokada możliwości zakupów ratalnych jest najmniejszym problemem. To jest chwilowa fanaberia platformy lub obecnego kredytodawcy, których było tu już bardzo dużo. Najwyższy czas ponieść konsekwencje własnych błędów... Ale nie, czekaj, to Allegro, oni nie popełniają błędów! Woda na młyn dla pana Brzoski.

oznacz moderatorów
Czaraj
#8 Zapaleniec

A jednak Allego pobrało sobie kasę 7 października.

Serwis www Motostacja już nie umożliwiał dnia 5 października po rejestracji zrobienia zakupów, dzisiaj mi odpisali że "Maja tymczasowe problemy" :).

oznacz moderatorów
PARTNER058
#8 Zapaleniec

Ja 05.10 zrobiłem u nich zakupy

oznacz moderatorów
Client:67075078
#1 Nowicjusz

Witam mam problem z wymienionym wyżej sklepem, zamówiłem u nich zestaw olei i filtrów po czym dostałem po 2 dniach od nich wiadomość że firma jest w trakcie upadłości, więc zgłosiłem zwrot lecz allegro wymaga ode mnie odesłania towaru który nawet nie został do mnie wysłany. Co w takiej sytuacji zrobić? Dodam że sprzedawca nie odpisuje na wiadomości

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:67075078 nie musisz odsyłać żadnego zamówienia. Sprzedający powinien zwrócić Ci wpłatę. W prowadzonej dyskusji, poproś o pomoc pracownika Allegro.
Nie martw się, pomożemy Ci odzyskać wpłatę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Jestem po rozmowie telefonicznej z Allegro. Sytuacja jest szczególna, co przyznał pracownik w rozmowie. W rozpoczętej dyskusji mam link do wniosku Allegro Ochrona Kupujących ale będzie on aktywny dopiero 14 października. Z godnie z sugestią zrobiłem zwrot towaru. Tylko że opcja zwrotu zawiera błędy merytoryczne! Jako przyczynę zaznaczam "opóźnienie dostawy", czyli nie mam towaru a formularz mi się zapytuje jak go chcę zwrócić! Podczas rozmowy sugerowano bym podczas zwrotu podał numer konta do zwrotu środków. Tylko gdzie mam go podać? Tam nie ma takiej opcji.

oznacz moderatorów
PARTNER058
#8 Zapaleniec

Wczoraj zgłosiłem mailowe odstąpienie od umowy, wczoraj dostałem info że mogę czekać do miesiąca na towar albo zrezygnować z zakupu, dziś dostałem przelew na konto

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@PARTNER058 

Informacja o przelewie ze zwrotem środków dotyczy zakupu przez ich stronę internetową, czy za pośrednictwem Allegro?

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
PARTNER058
#8 Zapaleniec

Przez ich stronę 

oznacz moderatorów
Zbigniew_G97
#2 Obserwator

Mam to samo. Zrobiłem zamówienie , brak dostarczenia więc napisałem. Brak kontaktu ze sprzedającym. Złożyłem reklamacje to dostałem informację że złożyli wniosek o upadłość. Ale na allegro wciąż można kupować od nich. Jawne oszustwo. Allegro powinno zaingerować i zawiesić sklep by ludzie nie tracili pieniędzy.

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Zbigniew_G97 

Piszesz "Ale na allegro wciąż można kupować od nich. Jawne oszustwo. Allegro powinno zaingerować i zawiesić sklep by ludzie nie tracili pieniędzy.".

Być może mają kilka kont, a być może to kwestia jakiś ustawień na Allegro, ale w/g mnie od dwóch dni nie da się u nich nic kupić, bo wszystkie oferty zostały usunięte. Z mojej perspektywy wygląda to jak na obrazku poniżej:

Screenshot 2025-10-10 at 11-29-43 Przedmioty użytkownika motostacja_pl - Allegro.png

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
kris77_rr
#7 Wielbiciel

Motostacja zgłosiła upadłość i nie realizuje zamówienia lub 30, 40 dni chcę realizować. Wpłaciłem kwotę za tarcze i klocki hamulcowe. A teraz chce zwrotu pieniędzy za nie wysłanie towaru. I moje pytanie czy już ktoś otrzymał zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kris77_rr tak dostają zwrot 🙂

#7 Wielbiciel

A jak zrobiłeś? Napisałeś zakup?

oznacz moderatorów
Karola83
#2 Obserwator

Napisałem na bok, dostałem w odpowiedzi, że realizują zamówienie ale potrwa to 14 dni ale jak chcę to mogę odstąpić od umowy z podaniem numeru konta to zwrócą mi środki. W odpowiedzi, odstąpiłem od umowy i zwrócili mi środki następnego dnia tj. dzisiaj. Uważam, że mimo ich sytuacji zachowali się OK.

oznacz moderatorów
EBPP
#7 Wielbiciel

Również  przedwczoraj padłam ofiarą tego oszustwa, nie rozumiem jak to możliwe że w tym czasie nadal dopuściło do dalszego wystawiania towarów.  Dzisiaj byłam umówiona z mechanikiem, przez to cały dzień stracony na szukanie części w sklepie osobiście. Dramat jakiś! 

oznacz moderatorów
BOBBY_BOB
#7 Wielbiciel

Zamówienie w niedzielę...od wtorku próby kontaktu...zero ...w czwartek anulowanie zamówienia. Na szczęście odbiór osobisty miał być

oznacz moderatorów
SylarX
#7 Wielbiciel

To sobie poczekamy na pieniądze 😥

oznacz moderatorów
krzysztofz24
#7 Wielbiciel

Ja zglosilem zwrot kilak dni temu, nadal nie ma, nic sie nei dziej w temacie. Pewnei bedzie trzeba czekac te 14 dni ustawowe, poznie jpoprsic allegro o interwencje, wypelnic wniosek do protesct i znow czekac...

Mogloby allegro to jakos systemow rozwiazac, jak widze ze upadlosc i zajeli mu konto na poczet wierzytelnosci:-)

oznacz moderatorów