anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się stało ze sklepem Motostacja?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Szary235
#8 Zapaleniec

Sklep motostacja zawiesił działalność wiec czemu dalej sprzedaje na allegro?

oznacz moderatorów
137 ODPOWIEDZI 137
PARTNER058
#8 Zapaleniec

Przez ich stronę 

oznacz moderatorów
Zbigniew_G97
#2 Obserwator

Mam to samo. Zrobiłem zamówienie , brak dostarczenia więc napisałem. Brak kontaktu ze sprzedającym. Złożyłem reklamacje to dostałem informację że złożyli wniosek o upadłość. Ale na allegro wciąż można kupować od nich. Jawne oszustwo. Allegro powinno zaingerować i zawiesić sklep by ludzie nie tracili pieniędzy.

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Zbigniew_G97 

Piszesz "Ale na allegro wciąż można kupować od nich. Jawne oszustwo. Allegro powinno zaingerować i zawiesić sklep by ludzie nie tracili pieniędzy.".

Być może mają kilka kont, a być może to kwestia jakiś ustawień na Allegro, ale w/g mnie od dwóch dni nie da się u nich nic kupić, bo wszystkie oferty zostały usunięte. Z mojej perspektywy wygląda to jak na obrazku poniżej:

Screenshot 2025-10-10 at 11-29-43 Przedmioty użytkownika motostacja_pl - Allegro.png

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
kris77_rr
#7 Wielbiciel

Motostacja zgłosiła upadłość i nie realizuje zamówienia lub 30, 40 dni chcę realizować. Wpłaciłem kwotę za tarcze i klocki hamulcowe. A teraz chce zwrotu pieniędzy za nie wysłanie towaru. I moje pytanie czy już ktoś otrzymał zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kris77_rr tak dostają zwrot 🙂

#7 Wielbiciel

A jak zrobiłeś? Napisałeś zakup?

oznacz moderatorów
Karola83
#2 Obserwator

Napisałem na bok, dostałem w odpowiedzi, że realizują zamówienie ale potrwa to 14 dni ale jak chcę to mogę odstąpić od umowy z podaniem numeru konta to zwrócą mi środki. W odpowiedzi, odstąpiłem od umowy i zwrócili mi środki następnego dnia tj. dzisiaj. Uważam, że mimo ich sytuacji zachowali się OK.

oznacz moderatorów
EBPP
#7 Wielbiciel

Również  przedwczoraj padłam ofiarą tego oszustwa, nie rozumiem jak to możliwe że w tym czasie nadal dopuściło do dalszego wystawiania towarów.  Dzisiaj byłam umówiona z mechanikiem, przez to cały dzień stracony na szukanie części w sklepie osobiście. Dramat jakiś! 

oznacz moderatorów
BOBBY_BOB
#7 Wielbiciel

Zamówienie w niedzielę...od wtorku próby kontaktu...zero ...w czwartek anulowanie zamówienia. Na szczęście odbiór osobisty miał być

oznacz moderatorów
SylarX
#2 Obserwator

To sobie poczekamy na pieniądze 😥

oznacz moderatorów
krzysztofz24
#7 Wielbiciel

Ja zglosilem zwrot kilak dni temu, nadal nie ma, nic sie nei dziej w temacie. Pewnei bedzie trzeba czekac te 14 dni ustawowe, poznie jpoprsic allegro o interwencje, wypelnic wniosek do protesct i znow czekac...

Mogloby allegro to jakos systemow rozwiazac, jak widze ze upadlosc i zajeli mu konto na poczet wierzytelnosci:-)

oznacz moderatorów
Client:132708175
#7 Wielbiciel

zeby zająć konto musi być tytuł wykonawczy - inaczej mogli by każdemu blokować od tak

oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Zająć konto to może urząd skarbowy na mocy decyzji komornika który działa na podstawie wyroku. Allegro to może najwyżej poprosić o uregulowanie zwrotu.

oznacz moderatorów
krzysztofz24
#7 Wielbiciel

Ale tak trudno sie domyslic, ze chodzi o konto allegro😉. Czyli lopatologicznie: zajeli/zablokowali my konto allegro na poczet wierzytelnosci. Blokada wyplat itp.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zakupiłam i nich towaru na 680zl po czym dostałam tą właśnie informacje. Mogę sobie czekać nawet do 40 dni na przesyłkę a ja potrzebuję na juz naprawić auto . Zgłosiłam odstąpienie od umowy. Mam nadzieję że zwrócą środki

jak wejdzie syndyk to nic z kasy nie zobaczycie bo pierwszeństwo ma skarb Państwa

ciekawe czy syndyk dobierze się do kasy z protecta

i będzie żądał jej zwrotu od allegrowych kupujących 🙂

oznacz moderatorów
EBPP
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, o co chodzi? Dlaczego pracownik Allegro udziela mi porady, jak zwrócić wpłatę kupującemu, skoro to ja byłam kupującą?

Poza tym, jak to możliwe, że tak długo czekam na pomoc, a osoby zajmujące się sprawą nie zapoznały się nawet z jej szczegółami?

Bardzo proszę o natychmiastowe wyjaśnienie sytuacji. Czekam 24 godziny — w przeciwnym razie jutro sprawa zostanie zgłoszona na policję oraz do UOKiK.

Uważam że allegro, w takich sytuacjach powinno się bardziej przygotować. Na razie cisza i zero pomocy, ze strony allegro, a w internecie aż huczy od tej sprawy.

oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Zamów rozmowę z pracownikiem allegro i wszystko ci wyjaśni (mam nadzieję). Ja tak zrobiłem, wnioskowałem o zwrot środków, przesłano mi link i dziś mam info o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku. Mam czekać na kasę.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@EBPP widzę, że prowadzisz dyskusję w tej sprawie, jeśli potrzebujesz pomocy to skorzystaj proszę z opcji "poproś o pomoc Allegro". Informacja o tym, jak zrealizować zwrot wpłaty była skierowana do sprzedającego. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów