Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sklep motostacja zawiesił działalność wiec czemu dalej sprzedaje na allegro?
Przez ich stronę
Mam to samo. Zrobiłem zamówienie , brak dostarczenia więc napisałem. Brak kontaktu ze sprzedającym. Złożyłem reklamacje to dostałem informację że złożyli wniosek o upadłość. Ale na allegro wciąż można kupować od nich. Jawne oszustwo. Allegro powinno zaingerować i zawiesić sklep by ludzie nie tracili pieniędzy.
Witam.
Piszesz "Ale na allegro wciąż można kupować od nich. Jawne oszustwo. Allegro powinno zaingerować i zawiesić sklep by ludzie nie tracili pieniędzy.".
Być może mają kilka kont, a być może to kwestia jakiś ustawień na Allegro, ale w/g mnie od dwóch dni nie da się u nich nic kupić, bo wszystkie oferty zostały usunięte. Z mojej perspektywy wygląda to jak na obrazku poniżej:
Pozdrawiam. Marek.
Motostacja zgłosiła upadłość i nie realizuje zamówienia lub 30, 40 dni chcę realizować. Wpłaciłem kwotę za tarcze i klocki hamulcowe. A teraz chce zwrotu pieniędzy za nie wysłanie towaru. I moje pytanie czy już ktoś otrzymał zwrot pieniędzy?
@kris77_rr tak dostają zwrot 🙂
A jak zrobiłeś? Napisałeś zakup?
Napisałem na bok, dostałem w odpowiedzi, że realizują zamówienie ale potrwa to 14 dni ale jak chcę to mogę odstąpić od umowy z podaniem numeru konta to zwrócą mi środki. W odpowiedzi, odstąpiłem od umowy i zwrócili mi środki następnego dnia tj. dzisiaj. Uważam, że mimo ich sytuacji zachowali się OK.
Również przedwczoraj padłam ofiarą tego oszustwa, nie rozumiem jak to możliwe że w tym czasie nadal dopuściło do dalszego wystawiania towarów. Dzisiaj byłam umówiona z mechanikiem, przez to cały dzień stracony na szukanie części w sklepie osobiście. Dramat jakiś!
Zamówienie w niedzielę...od wtorku próby kontaktu...zero ...w czwartek anulowanie zamówienia. Na szczęście odbiór osobisty miał być
To sobie poczekamy na pieniądze 😥
Ja zglosilem zwrot kilak dni temu, nadal nie ma, nic sie nei dziej w temacie. Pewnei bedzie trzeba czekac te 14 dni ustawowe, poznie jpoprsic allegro o interwencje, wypelnic wniosek do protesct i znow czekac...
Mogloby allegro to jakos systemow rozwiazac, jak widze ze upadlosc i zajeli mu konto na poczet wierzytelnosci:-)
zeby zająć konto musi być tytuł wykonawczy - inaczej mogli by każdemu blokować od tak
Zająć konto to może urząd skarbowy na mocy decyzji komornika który działa na podstawie wyroku. Allegro to może najwyżej poprosić o uregulowanie zwrotu.
Ale tak trudno sie domyslic, ze chodzi o konto allegro😉. Czyli lopatologicznie: zajeli/zablokowali my konto allegro na poczet wierzytelnosci. Blokada wyplat itp.
Zakupiłam i nich towaru na 680zl po czym dostałam tą właśnie informacje. Mogę sobie czekać nawet do 40 dni na przesyłkę a ja potrzebuję na juz naprawić auto . Zgłosiłam odstąpienie od umowy. Mam nadzieję że zwrócą środki
jak wejdzie syndyk to nic z kasy nie zobaczycie bo pierwszeństwo ma skarb Państwa
ciekawe czy syndyk dobierze się do kasy z protecta
i będzie żądał jej zwrotu od allegrowych kupujących 🙂
Dzień dobry,
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, o co chodzi? Dlaczego pracownik Allegro udziela mi porady, jak zwrócić wpłatę kupującemu, skoro to ja byłam kupującą?
Poza tym, jak to możliwe, że tak długo czekam na pomoc, a osoby zajmujące się sprawą nie zapoznały się nawet z jej szczegółami?
Bardzo proszę o natychmiastowe wyjaśnienie sytuacji. Czekam 24 godziny — w przeciwnym razie jutro sprawa zostanie zgłoszona na policję oraz do UOKiK.
Uważam że allegro, w takich sytuacjach powinno się bardziej przygotować. Na razie cisza i zero pomocy, ze strony allegro, a w internecie aż huczy od tej sprawy.
Zamów rozmowę z pracownikiem allegro i wszystko ci wyjaśni (mam nadzieję). Ja tak zrobiłem, wnioskowałem o zwrot środków, przesłano mi link i dziś mam info o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku. Mam czekać na kasę.
@EBPP widzę, że prowadzisz dyskusję w tej sprawie, jeśli potrzebujesz pomocy to skorzystaj proszę z opcji "poproś o pomoc Allegro". Informacja o tym, jak zrealizować zwrot wpłaty była skierowana do sprzedającego.