anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z tymi wysyłkami?

QAD2
#7 Wielbiciel

Witam. Na Allegro jestem ponad 20 lat, i do niedawna nie było żadnych problemów. Ostatnimi czasy, w zasadzie to od dwóch miesięcy mam problem z dostawami zakupiony przeze mnie towarów. Kupuję raczej rzeczy codziennego użytku typu żarcie dla kotów, kawa i takie tam, więc czas wysyłki i dostawy dla mnie bardzo istotny. Jednak ostatnimi czasy sprzedający jakby osiągali się z wysyłkami....? Rozumiem dzień, dwa. Ale miałem przypadek że po sześciu dniach nie miałem informacji Co z wysyłką. Czy to ja mam tylko taki niefart, czy to teraz jakaś plaga na Allegro? Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@QAD2 a jakiego przewoźnika wybierasz ? ostatnio dużo problemów jest z dostawami Allegro Delivery 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wybieraj wszystko tylko nie delivery, a już szczególnie bez ONA to sytuacja powinna wrócić do normy. Delivery to coś do czego Allegro zmusza sprzedawców, bez tego nie ma wysyłek smart, a potem odcinają się od wszelkich problemów... Kurierzy potrafią po kilka dni nie przyjeżdżać po paczki. Sprzedawca nawet nie jest w stanie udowodnić, że to nie jego wina. Do tego np Allegro one nie obsługuje niektórych kodów, jednak Allegro i tak włącza tym sprzedawcom te dostawy. Nie mogą paczki nadać ale portal informuje o dostawie jutro xD. Widziałam tu kilka postów takich sprzedawców, którzy przez miesiąc nie mogli się doprosić wyłączenia tego...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca

@AnnaG-Antyki to nie takie proste, aby wybrać coś innego. 🙂 Z perspektywy kupującego mogę ci powiedzieć, że od 2-3 tygodni Allegro przydziela właśnie z automatu dostawę Allegro Delivery. Jeszcze miesiąc temu nie miałem żadnej dostawy z Allegro Delivery przez tyle lat, a od 2-3 tygodni wszystkie zamówienia z automatu mam z dostawą Allegro Delivery (żeby nie skłamać, chyba tylko jedna nie była, a tak to wszystkie). Nic innego mi nie losuje tylko to, bo przecież jako kupujący ze SMART zostałem pozbawiony prawa możliwości wyboru firmy kurierskiej z listy udostępnianej przez sprzedawcę, czego do dzisiaj nie potrafię zrozumieć, jak ma być to z korzyścią dla mnie. ^^

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RobertB1992 można to zmienić jeśli chodzi o punkty 🙂 ale trzeba pokombinować 😞 specjalnie tak zrobili 😞 Kurierów nie zmienisz 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RobertB1992 allegro tylko podpowiada , Masz możliwość zmiany przewoźnika , zmień kilka razy to system zapomni i będzie podpowiadał ulubioną formę dostawy , pod deliverami jest niebieski napis ,, pokaż więcej .... klikaj i wybieraj  .

oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca

@mdrogeria być może coś źle robię, ale to u mnie chyba nie działa, bo już to kiedyś sprawdzałem. 🙂 Nawet teraz na próbę dodałem do koszyka produkty z ostatnich zakupów i wszędzie pod "Pokaż więcej metod dostawy" mam tylko jedną zbiorczą opcję dostawy SMART za 0 zł bez wskazania przewoźnika, a opcje z dopiskiem jaki przewoźnik są płatne. Mówię już o zakładce "Dostawa i płatność" przy finalizacji transakcji. Nawet kilka razy to przeklikiwałem, odświeżałem stronę, ale widok się nie zmienia.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RobertB1992 owszem , kuriera pod drzwi  nie wybierzesz , ale do punktu czy automatu jak najbardziej Masz wybór .

oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca

@mdrogeria dokładnie. Tam akurat wyłącznie korzystam z paczkomatu InPost. Największa dostępność, jeśli akurat nie mogę odebrać w domu. Może się nie zrozumieliśmy, co sposobu dostawy. Właśnie pisałem o dostawie do domu w poprzednich swoich postach, że wpadają prawie wyłącznie same dostawy A. Delivery, choć do niedawna nie wpadała żadna. 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria  napisał(a):

zmień kilka razy to system zapomni i będzie podpowiadał ulubioną formę dostawy 

Bu Cha Cha Cha 😄 i tak co jakiś czas wpychają mi Orlena 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

QAD2
#7 Wielbiciel

Czyli ten cyrk nie tylko ja mam.  Ostatnio kilka zakupów typu proszki do prania, czy kawa kupowałem przez Alliexpres, i towar był u mnie najdalej trzeciego dnia. Bez problemu InPost, DHL,DPD. Do domu czy na paczkomat. Jeśli tak to sobie Allegro wymysliło no to sorry. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za odpowiedź 

oznacz moderatorów