anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z tymi wysyłkami?

QAD2
#7 Wielbiciel

Witam. Na Allegro jestem ponad 20 lat, i do niedawna nie było żadnych problemów. Ostatnimi czasy, w zasadzie to od dwóch miesięcy mam problem z dostawami zakupiony przeze mnie towarów. Kupuję raczej rzeczy codziennego użytku typu żarcie dla kotów, kawa i takie tam, więc czas wysyłki i dostawy dla mnie bardzo istotny. Jednak ostatnimi czasy sprzedający jakby osiągali się z wysyłkami....? Rozumiem dzień, dwa. Ale miałem przypadek że po sześciu dniach nie miałem informacji Co z wysyłką. Czy to ja mam tylko taki niefart, czy to teraz jakaś plaga na Allegro? Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@QAD2 a jakiego przewoźnika wybierasz ? ostatnio dużo problemów jest z dostawami Allegro Delivery 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wybieraj wszystko tylko nie delivery, a już szczególnie bez ONA to sytuacja powinna wrócić do normy. Delivery to coś do czego Allegro zmusza sprzedawców, bez tego nie ma wysyłek smart, a potem odcinają się od wszelkich problemów... Kurierzy potrafią po kilka dni nie przyjeżdżać po paczki. Sprzedawca nawet nie jest w stanie udowodnić, że to nie jego wina. Do tego np Allegro one nie obsługuje niektórych kodów, jednak Allegro i tak włącza tym sprzedawcom te dostawy. Nie mogą paczki nadać ale portal informuje o dostawie jutro xD. Widziałam tu kilka postów takich sprzedawców, którzy przez miesiąc nie mogli się doprosić wyłączenia tego...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca

@AnnaG-Antyki to nie takie proste, aby wybrać coś innego. 🙂 Z perspektywy kupującego mogę ci powiedzieć, że od 2-3 tygodni Allegro przydziela właśnie z automatu dostawę Allegro Delivery. Jeszcze miesiąc temu nie miałem żadnej dostawy z Allegro Delivery przez tyle lat, a od 2-3 tygodni wszystkie zamówienia z automatu mam z dostawą Allegro Delivery (żeby nie skłamać, chyba tylko jedna nie była, a tak to wszystkie). Nic innego mi nie losuje tylko to, bo przecież jako kupujący ze SMART zostałem pozbawiony prawa możliwości wyboru firmy kurierskiej z listy udostępnianej przez sprzedawcę, czego do dzisiaj nie potrafię zrozumieć, jak ma być to z korzyścią dla mnie. ^^

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RobertB1992 można to zmienić jeśli chodzi o punkty 🙂 ale trzeba pokombinować 😞 specjalnie tak zrobili 😞 Kurierów nie zmienisz 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RobertB1992 allegro tylko podpowiada , Masz możliwość zmiany przewoźnika , zmień kilka razy to system zapomni i będzie podpowiadał ulubioną formę dostawy , pod deliverami jest niebieski napis ,, pokaż więcej .... klikaj i wybieraj  .

oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca

@mdrogeria być może coś źle robię, ale to u mnie chyba nie działa, bo już to kiedyś sprawdzałem. 🙂 Nawet teraz na próbę dodałem do koszyka produkty z ostatnich zakupów i wszędzie pod "Pokaż więcej metod dostawy" mam tylko jedną zbiorczą opcję dostawy SMART za 0 zł bez wskazania przewoźnika, a opcje z dopiskiem jaki przewoźnik są płatne. Mówię już o zakładce "Dostawa i płatność" przy finalizacji transakcji. Nawet kilka razy to przeklikiwałem, odświeżałem stronę, ale widok się nie zmienia.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RobertB1992 owszem , kuriera pod drzwi  nie wybierzesz , ale do punktu czy automatu jak najbardziej Masz wybór .

oznacz moderatorów

RobertB1992
#9 Pomysłodawca

@mdrogeria dokładnie. Tam akurat wyłącznie korzystam z paczkomatu InPost. Największa dostępność, jeśli akurat nie mogę odebrać w domu. Może się nie zrozumieliśmy, co sposobu dostawy. Właśnie pisałem o dostawie do domu w poprzednich swoich postach, że wpadają prawie wyłącznie same dostawy A. Delivery, choć do niedawna nie wpadała żadna. 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria  napisał(a):

zmień kilka razy to system zapomni i będzie podpowiadał ulubioną formę dostawy 

Bu Cha Cha Cha 😄 i tak co jakiś czas wpychają mi Orlena 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

QAD2
#7 Wielbiciel

Czyli ten cyrk nie tylko ja mam.  Ostatnio kilka zakupów typu proszki do prania, czy kawa kupowałem przez Alliexpres, i towar był u mnie najdalej trzeciego dnia. Bez problemu InPost, DHL,DPD. Do domu czy na paczkomat. Jeśli tak to sobie Allegro wymysliło no to sorry. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za odpowiedź 

oznacz moderatorów