anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić aby allegro "ściagało" oszusta

46327472475
#8 Zapaleniec#

Witam. Zostałem oszukany na allegro. Kwota kup teraz została mi zwrócona po przez allegro protect, w dyskusji allegro napisało że nie wymaga zwrotu tej kwoty od sprzedającego. Obecnie wobec tej osoby toczy się sprawa, jest kilka osób poszkodowanych, co mogę zrobić aby allegro zmieniło swoją decyzje? Oszuści są bezkarni tym sposobem ;/

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Allegro kasę Ci oddało , a sam piszesz że przeciw temu sprzedawcy toczy się sprawa i dopiero po jej zakończeniu może zostać ukarany.

oznacz moderatorów

46327472475
#8 Zapaleniec#

Kiedyś było tak że jak ktoś oszukał na allegro to pieniądze kupującemu oddawało allegro z programu ochrony kupujących a samo allegro wymagało zwrotu kwoty od sprzedającego.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@46327472475 dlatego to zmienili bo na jakiej podstawie, sądem nie są żeby wydawać wyroki i obciążać kosztami 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

46327472475
#8 Zapaleniec#

Ok. Podejmę zatem działania jak będzie wyrok w tej sprawie skazujący tą osobę, wtedy będą mieli 100% pewności że oszust to oszust. Nie dziwię się że ludzie w Polsce oszukują na coraz większą skale jeżeli system ich chroni 😉

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@46327472475 podstawowa zasada państwa prawa jeszcze z czasów Cesarstwa Rzymskiego, każdy jest niewinny aż nie zostanie prawomocnym wyrokiem skazany i wina nie zostanie mu udowodniona. Gdyby jej nie było to miałbyś samosąd na samosądzie więc system wymusza ochronę do uprawomocnienia się wyroku. Druga rzecz ten twój "oszust" może sobie nowe konto na allegro założyć i dalej uprawiać ten proceder allegro nie weryfikuje dowodów tożsamości a widząc co się na lokalnie wyrabia to nie weryfikuje nawet nowych kont do zakupów wystarczy maila założyć i konto na ten mail i już można wysyłać podejrzane linki kody QR etc

oznacz moderatorów

46327472475
#8 Zapaleniec#

To fajnie 😉

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Niestety takie rzeczy się zdarzają, nie wypłacili Ci rekompensaty?

oznacz moderatorów

46327472475
#8 Zapaleniec#

Przeczytaj raz jeszcze co napisałem wyżej.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

allegro to nie policja, jakbyś miał prawomocny wyrok to może by interweniowali

oznacz moderatorów

46327472475
#8 Zapaleniec#

Kiedyś było tak że jak ktoś oszukał na allegro to pieniądze kupującemu oddawało allegro z programu ochrony kupujących a allegro potem ściągało tą kwotę od nieuczciwego sprzedawcy.

oznacz moderatorów