anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić jak zwrotna paczka wraca bo sprzedajacy nie odebrał zwrotu? Czy odbierac?

MAMY ROZWIĄZANIE!
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Zakupiłam produkt ale jedan zrezygnowalam bo rozmiar był za mały i zrobiłam zwrot do kupujacego i poinformowała go o tym lecz widze ze nie odebrał paczki z in post paczkomat (bo tak wysyłałam ) ale widze ze zwrot nie został odebrany od sprzedającego i wraca do mnie? Co teraz mam zrobic odbierac ta paczke czy nie ? 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18
pinsplash
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 Od kogo kupowałaś ( osoba prywatna czy firma)? Zwrot w smart? Czy to był adres / sposób zwrotów ( pamietaj że adres nadania nie zawsze jest adresem zwrotów)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Firma, zwrot w smart

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 podaj nu,mer zamówienia to moderatorzy rzucą okiem.

Jak sprzedawca nie odpowiada to możesz zgłosić problem do zakupu (dyskusję)

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 odesłałaś na adres podany w zakładce zwroty? Sama nadałaś zwrot czy przez zwrot w zakładce allegro z ich opcją transportu?

oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Zwrot w allegro w smart in post

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 Zakup od firmy czy od osoby prywatnej?
Sprzedający wyraził zgodę na odesłanie do paczkomatu?

oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

@malaaczarna2 Zwrotów nie przesyła się do Paczkomatu, ale na adres podany przez sprzedającego, który otrzymujesz po zgłoszeniu zwrotu.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Zrobiłam zwrot w allegro i dostałam kod do paczkomatu, wczesniej tez tak robilam i wszystko dobrze przebiegło.

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@malaaczarna2 no tak, tylko sprzedający ma określony pewnie adres zwrotów, może on się różnic od adresu nadawcy.

oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

No tak ale skoro allegro sam generuje kod wysłania wiec chyba wie gdzie wysyła zwrot. Przeciez kod nie pokazuje mi adresu.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 Zadaj pytanie sprzedawcy i poproś o wyjaśnienie.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 Skontaktuj się ze sprzedającym. Być może to jakaś losowa sytuacja, że nie mógł odebrać przesyłki a mogło też się zdarzyć tak, że zawinił przewoźnik.

Zawsze warto spróbować się jakoś dogadać.

oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Sprzedajacy wiedział o tym ze odeśle bo mi odpisał ale paczka jest w statusie " zwrot do nadawcy" i tak jest od wczorajszego dnia i pisałam do sprzedającego ze ta paczka jest i wisi ale nic mi do dnia dzisiejszego nie odpisał.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@malaaczarna2 Skąd wiesz, że sprzedający jej nie odebrał?

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @malaaczarna2. Proszę o potwierdzenie, czy chodzi o zamówienie 29aadbd0-15e6-11f0-a2fc-b52b30e99b3a z 10 kwietnia 2025?  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Tak dokladnie te 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@malaaczarna2, proponuję, abyś w takim razie rozpoczął Dyskusję ze sprzedającym i dopytał o powód niepodjęcia paczki. Dzięki temu doradcy będą mogli włączyć się do rozmowy i w razie potrzeby wygenerować dla Ciebie nową etykietę do zwrotu.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
malaaczarna2
#8 Zapaleniec#

Sprzedający odpisał  że byla 1 pròba doreczenia a In post ze 2 pròby. I teraz nie wiem czy odbierac ta przesylke czy niech jedzie do in postu do rzeczy nie odebranych.

oznacz moderatorów