Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam produkt ale jedan zrezygnowalam bo rozmiar był za mały i zrobiłam zwrot do kupujacego i poinformowała go o tym lecz widze ze nie odebrał paczki z in post paczkomat (bo tak wysyłałam ) ale widze ze zwrot nie został odebrany od sprzedającego i wraca do mnie? Co teraz mam zrobic odbierac ta paczke czy nie ?
@malaaczarna2 Od kogo kupowałaś ( osoba prywatna czy firma)? Zwrot w smart? Czy to był adres / sposób zwrotów ( pamietaj że adres nadania nie zawsze jest adresem zwrotów)
Firma, zwrot w smart
@malaaczarna2 podaj nu,mer zamówienia to moderatorzy rzucą okiem.
Jak sprzedawca nie odpowiada to możesz zgłosić problem do zakupu (dyskusję)
@malaaczarna2 odesłałaś na adres podany w zakładce zwroty? Sama nadałaś zwrot czy przez zwrot w zakładce allegro z ich opcją transportu?
Zwrot w allegro w smart in post
@malaaczarna2 Zakup od firmy czy od osoby prywatnej?
Sprzedający wyraził zgodę na odesłanie do paczkomatu?
@malaaczarna2 Zwrotów nie przesyła się do Paczkomatu, ale na adres podany przez sprzedającego, który otrzymujesz po zgłoszeniu zwrotu.
Zrobiłam zwrot w allegro i dostałam kod do paczkomatu, wczesniej tez tak robilam i wszystko dobrze przebiegło.
@malaaczarna2 no tak, tylko sprzedający ma określony pewnie adres zwrotów, może on się różnic od adresu nadawcy.
No tak ale skoro allegro sam generuje kod wysłania wiec chyba wie gdzie wysyła zwrot. Przeciez kod nie pokazuje mi adresu.
@malaaczarna2 Zadaj pytanie sprzedawcy i poproś o wyjaśnienie.
@malaaczarna2 Skontaktuj się ze sprzedającym. Być może to jakaś losowa sytuacja, że nie mógł odebrać przesyłki a mogło też się zdarzyć tak, że zawinił przewoźnik.
Zawsze warto spróbować się jakoś dogadać.
Sprzedajacy wiedział o tym ze odeśle bo mi odpisał ale paczka jest w statusie " zwrot do nadawcy" i tak jest od wczorajszego dnia i pisałam do sprzedającego ze ta paczka jest i wisi ale nic mi do dnia dzisiejszego nie odpisał.
@malaaczarna2 Skąd wiesz, że sprzedający jej nie odebrał?
Cześć, @malaaczarna2. Proszę o potwierdzenie, czy chodzi o zamówienie 29aadbd0-15e6-11f0-a2fc-b52b30e99b3a z 10 kwietnia 2025?
Tak dokladnie te
@malaaczarna2, proponuję, abyś w takim razie rozpoczął Dyskusję ze sprzedającym i dopytał o powód niepodjęcia paczki. Dzięki temu doradcy będą mogli włączyć się do rozmowy i w razie potrzeby wygenerować dla Ciebie nową etykietę do zwrotu.
Sprzedający odpisał że byla 1 pròba doreczenia a In post ze 2 pròby. I teraz nie wiem czy odbierac ta przesylke czy niech jedzie do in postu do rzeczy nie odebranych.