Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moja paczka została zagubiona w sortowni Dpd. Teoretycznie powinnam ją otrzymać 5 dni temu. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Rezygnować z zakupu i prosić o zwrot pieniędzy?
@Client:27812183 podaj proszę numer przesyłki. Czy kontaktowałaś się już w tej sprawie ze sprzedawcą?
1025031526512U . Jak na razie dowiadywałam się w DPD że paczka zaginęła. Ze sprzedającym skontaktuje się w poniedziałek. I tak naprawdę nie wiem co mam robić w takiej sytuacji. Zakup był dokonany z Allegro pay
@Client:27812183 w tej sytuacji najlepiej skontaktować się ze sprzedającym. Do momentu doręczenia przesyłki to on jest stroną uprawnioną do reklamacji (chyba, że to zakup od osoby prywatnej).
Ok dziękuję
W DPD gwarantowany termin doręczenia wynosi 3 dni robocze dla przesyłek od drzwi do drzwi oraz 5 dni roboczych dla przesyłek nadanych i/lub doręczanych w/do punktu lub automatu.
Jeżeli chodzi o zaginięcie, to za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania. W twoim przypadku jeszcze ten termin nie upłynął. Wyjątek to oficjalne uznanie przesyłki za zaginioną przez przewoźnika przed upływem tego terminu.
Co do reklamacji to prawo do tego zgłoszenia przysługuje nadawcy, chyba że zrzeknie się on tego prawa (art 92 ust 1 ustawy Prawo pocztowe). Natomiast minimalne terminy w jakich można zgłaszać reklamacji reguluje §6 ust 2 rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej.
@Client:27812183 pilnuj spłat! bez względu na to co się będzie działo z przesyłką, kredyt spłacasz musisz. Szukanie jej może trochę DPD czasu zabrać.