Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam coraz bardziej jestem zniechęcony do zakupów na Allegro,czułem się bezpiecznie jeżeli chodzi o sam zakup ale problemy występują przy reklamacjach,firma e-markowe to oszuści nie uznają żadnych reklamacji,oszukali mnie na młynku do kawy (przy sporadycznym urzywaniu przez 3 miesiące młynek się spalił a wina leżała po mojej stronie w/g tych oszustów) teraz na czajniku,odesłałem go 3go grudnia i do tej pory nie mogę uzyskać od nich odpowiedzi co z reklamacją,pewnie odeślą popsuty,a czajnik ma uszkodzona ta blaszkę bo nieraz się przed zagotowaniem wyłączał i nie można było go ponownie włączyć dopiero jak ostygł,takie firmy jak e-markowe czy złoty motyl,powodują to że człowiek nie chce przez Allegro kupować
@Client:28068607 Cześć. Bardzo mi przykro, że masz takie odczucia. Każdorazowo możesz zgłaszać nam takie sytuacje, zawsze postaramy się pomóc.
Czy w związku z powyższymi problemami z zakupami otworzyłeś Dyskusję? Zrobisz to tutaj: https://allegro.pl/dyskusje/nowa. Możesz też tam poprosić o pomoc pracownika Allegro.
Dbamy o bezpieczeństwo i zadowolenie użytkowników, dlatego stworzyliśmy Program Ochrony Kupujących, dzięki któremu możesz otrzymać zwrot pieniędzy do 10 000 zł za nieudane zakupy w Allegro lub Allegro Lokalnie. Wniosek o POK złożysz tutaj: https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
Nie możesz firmy nazywać "oszustami" jak nie masz takiego wyroku z sądu bo to oni cię mogą posądzić o zniesławienie. Powinieneś złożyć reklamację ,a jeśli złożyłeś to czekać na odpowiedź (mają na to regulaminowy czas) .Po tym czasie i braku odzewu możesz rozpocząć dyskusję przez allegro to na pewno przyspieszy kontakt. Na allegro się pewniej kupowało jak nie było tyle taniej chińskiej tandety ,która teraz zawala całe strony.
@kolekcjoner608 Bredzisz. Może nazywać oszustem sprzedawcę, którego nie wymienia z nicka i nie wskazuje jego konta na Allegro. Poza tym nie wiesz, czy on ma jakiś wyrok, więc nie pisz, że go nie ma.
Po co stajesz po stronie oszustów?
@kolekcjoner608 Jeśli sprzedający nie uznał reklamacji, to możesz wystąpić na drogę sądową. Allegro nie może zmusić sprzedawcy do uznania reklamacji, bo nie jest stroną transakcji tylko pośrednikiem między sprzedającym a kupującym. Następnym razem nie kupuj chińskiej tandety.
@Agent051 Ja tam staram się tandety nie kupować a tym bardziej przez internet .Autor wątku trafił na firmę z takim towarem i ma z nimi problem .
@kolekcjoner608 Mój błąd, miało być do @Client:28068607 ale palec mi się omsknął.
Ale przy kolejnej reklamacji masz prawo żądać zwrotu środków. Oczywiście reklamowałeś z tytułu rękojmi za którą odpowiada sprzedający.🤔
Tak,w ramach gwarancji, czajnik był używany 5miesiecy,a młynek 3,na młynek dostałem odp.ze firma od której kupili uznała mnie winnym złego użytkowania ,nie podając powodu ani przyczyny tylko poprostu źle użytkowałem i to wszystko,a czajnik wysłałem do reklamacji na koniec listopada i do tej pory nie odpowiadają na moje pytania co z nim .
Czy możesz napisać, który to już wątek z kolei założyłeś w tej sprawie?
Odpowiem Ci po raz kolejny i ostatni - masz sprzęt, masz kartę gwarancyjną, masz dowód zakupu - jedziesz do serwisu i oddajesz sprzęt do naprawy gwarancyjnej. I sprawa jest załatwiona.
Daleko? Nie opłaca Ci się jechać? Zbyt duże koszty? - No cóż.... wybór należy do Ciebie - jak widać wybrałeś bardziej skomplikowaną drogę - bujanie się na Allegro z reklamacjami firmowego sprzętu, który ma sieć swoich serwisów, które załatwiają sprawy "od ręki".
Ale wybór oczywiście należy do Ciebie.
Odnośnie czajnika - sprawa prosta, wysłałeś na koniec listopada - sprzedający powinien się w ciągu 14 dni ustosunkować do reklamacji. Jak się nie ustosunkował - została rozpatrzona pozytywnie - zakładaj dyskusję na Allegro lub pisz do Allegro . Ja z takiego powodu dostałem bloka na konto - musiałem wysłać kupującej nowy towar, chociaż otrzymałem zniszczony - ale w okresie przedświątecznym nie zdążyłem rozpatrzyć reklamacji - pozytywnie lub negatywnie.
Nie zakładaj więcej nowych wątków - niczemu one nie służą.
Nie otworzyłem umyślnie nowego wątku, pierwszy raz tu jestem i nie umiałem tego ogarnąć