anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić jeśli sprzedający zadzwonił do mnie i mnie obrażał?

krzysiek0065
#1 Nowicjusz#

Zamówiłem podstawkę do ps 5 i mimo tego że jej nie dostałem przewoźnik poinformował że doręczono 

sprzedający uznał że ja coś kombinuje i przez 2 tygodnie było w zawieszeniu w końcu złożył reklamację do DHL i przesyłka się znalazła 

wystawiłem mu opinię taką jak powinienem zaznaczam że DHL to jedyna firma na naszym terenie która jest niesolidna i było w warunkach zakupu że ma iść przez allegro one , zmienił to bez mojej zgody 

po wystawieniu oceny takiej jak powinna zadzwonił i nawyzywał mnie od [edycja] i **piiip**i dodatkowo wysłał pięknego sms 

co zrobić 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

@krzysiek0065 Zgłoś do Allegro, masz prawo do obiektywnej oceny, byle była zgodna z regulaminem oraz nie obrażała: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@krzysiek0065 bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka niemiła sytuacja. 
Oczywiście nie zgadzamy się na takie zachowania sprzedających. Możesz przesłać numer zamówienia oraz zdjęcie otrzymanego smsa na adres spolecznosc@allegro.pl, w treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku. 
Przekażę to do odpowiedniego zespołu, który podejmie działania. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

🤗

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@krzysiek0065 iść przez allegro one 

a wiesz że allegro One obsługuje kurier allegro, DPD lub UPS losowo przydzielany przez allegro !!!

Tak sprzedawca mało profesjonalny ale często doprowadzają do tego kupujący 😞 i obydwie stroną sa odpowiedzialne za taką eskalację rozmowy 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

obawiam się, że sprzedający nie zmienił bez  Twojej zgody, ale Allegro ci wylosowało kuriera - ot taka nowinka żebyśmy sie tu wszyscy nie zanudzili. wiedziałeś, że losują?

oznacz moderatorów

krzysiek0065
#1 Nowicjusz#

Co zrobić i jak reagować

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zgodnie z prawem.

oznacz moderatorów

BabushkaWroclaw
#9 Pomysłodawca#

Po pierwsze sprzedający nie ma możliwości zmiany kuriera. Przecież to działa automatycznie. I bardzo dobrze że tak zareagowała bo jaka jest jej wina. Mniej wine do allegro bo to on losuje jaki kurier nie sprzedający, Sam bym był zły gdyby oskarzano mnie, gdy ktoś wykonał dobrze prace,

oznacz moderatorów