anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić jeśli w trakcie odbioru paczki z paczkomatu ktoś przede mna zabrał moją przesyłę ze skryt

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Witam. Odbierając paczkę pod paczkomatem było kilka osób w tym kurier inpost. Korzystałam z aplikacji otwarłam skrytkę zdalnie równocześnie jakaś pani odbierała coś przy pomocy panelu. Nie zdąrzyłam nawet zareagować a pani która stała za kurierem bez zastanowienia złapała z pierwszej brzegu skrytki paczkę.  Wsiadła do samochodu i odjechała. Międzyczasie otwarła się kolejna skrytka, z której kurier wyjął paczkę i myślał że to moja, niestety była to paczka prawdopodobnie  tej pani.Pytałam kuriera co w tej sytuacji mam zrobić. Notabene fizycznie nic ze skrytki nie wyciągnełam.On mi kazał wyjaśnić tą sprawę z tą panią. Wkurzyłam się bo on tą jej paczkę wyciągnął ze skrytki a teraz każe mi sobie wyjąśniać co mi po jej paczce jak nawet nie ma pełnego numeru telefonu. Zostawiłam mu tą paczkę niech sobie robi z nią co chce  Dzwoniłam na infokinię inpostu nie wiem czy to wystarczy, czy jest szansa że oddzyskam moją przesyłkę z powrotem??Czy zgłaszać jeszcze pisemną reklamację u przewoźnika?

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@nat_not  a jak oni chcą ją zlokalizować🤔, jakiś lokalizator wkładają do paczek😉

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T  zlokalizowac jest łatwo

Wystarczy sprawdzić która skrytka sie otwierała w tym samym paczkomacie w tej samej minucie i paczka z jakim numerrm tam była włozona. Potem wystarczy sie skontaktować z włascicielem tamtej paczki i je zamienić.

Zupełnie inna sprawą jest to  czy ten drugi odbiorca widząc wartościowy przedmiot bedzie sie chciał zamieniac. Zawsze może powiedzieć że ma swoją paczke i nic nie wie.Skrytki otworzyły sie wtym samym czasie.

Chyb że moze monitoring..... o ile inpost bedzie sie chciał w to bawic......

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@_Likos_  jak zadzwonią, to pewnie się zamieni😉

alll.png

oznacz moderatorów

Justtobeone7
#8 Zapaleniec#

Dzisiaj dostałam email z Inpost, że przeszukali cały paczkomat i paczki nie ma. Kurde nie wiem jaki oni tam mają przepływ info ale przecież babce na infolini wyraźnie mówiłam, że paczkę zabrał ktoś inny w trakcie otwierania skrytek. Oni jeszcze szukają w paczkomacie. Szkoda zachodu. Kazali mi złożyć jeszcze reklamacje na stronie pdzewoźnika. Jak widać to na uczciwą osobę nie trafiło, żadnej próby kontaktu z jej stony, przecież to ona zawaliła i powinna chociaż zadzwonić na infolinie że jest w posiadaniu cudzej przesyłki....Swoją drogą zastanawia mnie czy jej paczka wróci do niej, skoro też miała napewno status oderbrana a wziął ją kurier ale też została wyjęta ze skrytki.Ciekawe co z nią zrobił??

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Justtobeone7  czyli jednak nie skorzystali z pomysłu @_Likos_  😔 a powiem , że plan był dobry😉

oznacz moderatorów